Memurlar en düşük bin 301 YTL maaş istiyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2008 15:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu görüşme öncesi isteklerini açıklayan Memur Sendikaları, en düşük memur maaşının bin 301 YTL'ye çıkarılmasını istedi.

Memur-Sen Denizli Şube Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısına İl Temsilcisi Mehmet Baysal, Bem-Bir Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay ile sendika üyeleri katıldı. Memur-Sen Denizli İl Temsilcisi Mehmet Baysal, memur sendikaları olarak 15 Ağustos'ta yapılacak toplu görüşmeler öncesi istedikleri talepleri açıkladı.

Mehmet Baysal, en düşük memur maaşının bin 301 YTL'ye en yüksek memur maaşının da bin 461 YTL'ye çıkarılmasını istediklerini söyledi. Bekar bir memurun 831 YTL maaş aldığını söyleyen Baysal, şöyle konuştu: "Bu rakamın hedeflenen enflasyonun 7.5 olması ve yüzde 4.5 büyüme göz önüne alınarak 99 YTL, 30 YTL taban aylığı, 20 YTL toplu görüşme primi, 55 YTL yemek ücreti, 66 YTL ulaşım gideri ile toplam bin 101 YTL, 15 ağustos'ta 100 YTL, 1 Ocak 2009'da 100 YTL olmak üzere toplamda 200 YTL ek ödemeyle en düşük devlet memuruna bin 301 YTL maaş talep ediyoruz. Bu rakam evli ve eşi çalışmayan iki çocuk sahibi memur için bin 461 YTL yapıyor."

İşçi ve memur sendikaları arasında ayırımın giderilmesini istediklerini anlatan Baysal, sözlerine şöyle devam etti: "Anayasa'da yapılacak bir değişiklikle toplu sözleşme ve grev hakkının memura da verilmesi gerekiyor. En önemli talebimiz toplu sözleşmedir. O da Anayasa'ya takılıyor. Öyleyse bu Anayasa çalışanları sevmiyor. Bu Anayasa çalışanların emeğini önemsemiyor."

Siyaset hakkı istediklerini de söyleyen Memur-Sen Denizli Temsilcisi Mehmet Baysal, Türkiye'nin en okumuş kesiminin memurlar olduğunu söyledi. Bu kesimin yüzde 80'inin üniversite mezunu, yüzde 95'inin de en az lise mezunu olduğunu anlatan Baysal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama işçi kardeşlerimize, esnafa, manava serbest olan siyaset hakkı esirgeniyor. Memurların düşündüklerini ortaya koymasına imkan sağlayan düzenleme istiyoruz. İnanç ve ifade hürriyetinin önündeki engellerin kaldırılmasını ve ideolojik değil sosyal devlete geçilmesini de önemsiyoruz. Bu görüşmeler öncesinde sayın bakanlarımıza da ilettiğimiz sosyal ve mali konuların ayrı ayrı ele alınmasını önemsiyoruz. Sadece geçen yılki toplu görüşmeleri göz önüne getirdiğimizde 15 gün pazarlık yapılıyor, sosyal konularda anlaşma sağlanıyor, yüzde 2+2 gibi çalışmaların asla memnun olmayacağı bir rakama imza atılmadı diye 15 günlük çalışmalardan vazgeçiliyor. Örgütlülük aidatında 5 YTL'lik bir artışın bile arkasında durmayan devlet konumuna geliyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber