Pazarcı gürültüsü, okulu satılığa çıkardı

Haber Giriş : 05 Kasım 2004 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okulun bahçesinin hemen yanına kurulan pazardaki satıcıların gürültüsü yüzünden Isparta Fevzi Paşa İlköğretim Okulu satılığa çıkarıldı. Okul idaresi ve öğrenciler sürekli yüksek ses sebebiyle derslerin verimli geçmemesinden şikayetçiydi.

Isparta'da şehir merkezinde pazarın ortasında kalan Fevzi Paşa İlköğretim Okulu, satıcıların gürültüsü yüzünden satılığa çıkarıldı. Okulun satışına, Milli Eğitim bakanı da onay verdi. Daha sakin bir bölgede büyük bir okul yapılma şartı ile okulun satışı yapılacak. Yaz-kış pazar aynı yerde kurulduğu için Fevzi Paşa İlköğretim Okulu'nda ders saatleri ve teneffüsler hep sıkıntılı geçiyor. Okul bahçesinin yanında tezgah kuran pazarcıların sesleri sınıflara kadar gidiyor. Öğrenciler tam derse adapte olduğu sırada, pazarcıların, ?Domates, biber, patlıcan? sesleri ile gülmeye başlıyor. Öğretmenler bu durumun derslerin verimini düşürdüğünü söylüyor.

Vekiller Meclis'e taşıdı

Sıcak günlerde, yüksek ses sebebiyle öğretmenler pencerelerin açılmasına izin vermiyor. 6/B sınıfında okuyan Ali Sait Dondere ve Ensar Yılmaz, ders sırasında pazarcılar meyve-sebze isimlerini saymaya başlayınca, başlarını yazı tahtasından pencereye çevirdiklerini anlatıyor. Pazarcılar meyve isimleri sayarken canlarının çektiğini ifade eden 4/B sınıfından Engin Yel, Sinan Özbayrakçı, Hasan Tunç Bilen ve Erhan Akbaş, ?Ders sırasında dikkatimiz dağılmasın diye öğretmenlerimiz pencereleri kapatıyor. Sıcak havalarda biz de terliyoruz.? diyor. Öğrenci velilerinden ?pazarcı? şikayetlerinin çoğalması üzerine AK Parti genel meclis üyeleri, okulun şehir dışına taşınması için çalışma başlattı. AK Parti Isparta milletvekilleri Mehmet Emin Bilgiç ve Recep Özel konuyu Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile görüştü. Milletvekilleri, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Milli Eğitim Bakanlığı'na verdiği ?şehir merkezlerindeki okulların yerlerinin satılarak daha müsait yerlerde eğitim kompleksleri oluşturulması? talimatını hatırlatarak okulun satışına onay çıkarttı. Vekiller ayrıca Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile de mutabakata vardı. Mevcut okulun dört katı büyüklüğünde bir eğitim kompleksi yapılması kararlaştırıldı. Projenin gerçekleşmesi halinde bir ilk olacağı ve örnek teşkil edeceği belirtiliyor.

Isparta Milli Eğitim Müdürü Süleyman Sert gelişmeleri doğruladı. Sert şöyle konuştu: ?Milli Eğitim Bakanlığı'nın şehir içinde kalmış okulların satılması ile ilgili bir projesi var. Fevzi Paşa İlköğretim Okulu da pazarın ortasında kalmış. Pazarcıların sesleri, öğrencilerin derse adapte olmasını engelliyor. Daha uygun bir yerde daha güzel bir okulun yapılması eğitim açısında daha iyi olur.? dedi. AK Parti Isparta Milletvekili M. Emin Bilgiç de süreci şöyle anlattı: ?AK Parti Isparta il genel meclis üyeleri bize Fevzi Paşa İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrenciler pazarcıların sesleri yüzünden ders işleyemiyor. Bu okul şehir merkezinde olduğu için, satılıp daha sakin bir yerde ve daha modern bir okul yapılması için karara varmışlar. Bu projelerini bize aktardılar. Biz de Milli Eğitim bakanı ile görüştük. Bakanlığın zaten böyle bir projesi vardı. Milli Eğitim bakanı, okulun satılmasını uygun buldu.?

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber