Memurlar.net'i Kaynak Göstermeyen Sitelere Hazırladığımız Hilenin Öyküsü

"Memurlar.net, disiplin cezası vermeye yetkili kurumlarda temsilci bulunduracak mıdır?"... Sitemize bugünlerde ulaşan soru budur. Peki bu soru nereden çıktı. Bildiğiniz üzere zaman zaman bazı bilgiler ilk kez sitemizde yayımlanmaktadır. Sitemizde yayımlanan bilgileri kaynak göstermek kaydıyla tüm yayın organları kullanabilir. Bu konuda "kopyalanamaz" veya "yayınlanamaz" gibi kısıtlamalarımız bulunmamaktadır. Zira burada önemli olan, vatandaşları bilgilendirmektir. Ancak, bir kaç aydır içinde kamu kurumları ve sendikalar da olmak üzere çok sayıda site kaynak göstermeksizin site bilgilerini kullanmaktadır. Ancak, bu konuda almış olduğumuz bir önlem bakın nasıl sonuçlandı?

Haber Giriş : 05 Kasım 2004 22:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilindiği üzere, 2004 yılı toplu görüşme sonuçları memurlar.net tarafından yakından takip edilmiştir. Bir çok bilgi ilk kez sitemizde yer almıştır. Toplu Görüşme Mutabakat metni de ilk kez sitemizde yayımlanmıştır.

Ancak, mutabakat metnini yayımlarken alıntı yapacak sitelere ufak bir tuzak hazırladık ve 50 maddelik anlaşma tutanağının 15. maddesine "memurlar.net" ibaresini yazdık.

"Memurlar.net" ibaresinin yazılmış olduğu madde şu şekildedir: "15- Disiplin cezası vermeye yetkili kurullarda memurun bağlı bulunduğu sendikanın (Memurlar.net) temsilcisinin bulunması konusunda Avrupa Birliği uygulamasına bakılarak degerlendirme yapılması,"

Ne yazıkki beklediğimiz gibi oldu başta sendikalar olmak üzere çok sayıda site bu metni sanki kendileri yayımlamış gibi kaynak göstermeksizin kullandılar.

Bu sitelerden birisi Eğitim Bir Sen'e aittir. Buraya tıklamanız halinde mutabakat metni word ortamında açılacaktır. Ancak metin, memurlar.net'ten alınmıştır. Zira 15. maddede kopyalayanı ele vermektedir. Burada işin daha vahimi ise Eğitim Bir Sen'in yayımlamış olduğu bültende de bu metnin kullanılmış olmasıdır. Bülten binlerce öğretmene dağıtıldığı için sitemize çok sayıda öğretmen mail göndermekte ve memurlar.net'in disiplin cezası vermeye yetkili kurullara temsilci olarak mı katılacağını sormaktadır? Artık güler misiniz, ağlar mısınız...

Bunu sadece Eğitim Bir Sen yapmamıştır. Türk Eğitim Sen de aynı kopyalamayı yapmıştır. Buraya tıklayarak memurlar.net'ten alıntılanmış mutabakat metnini görebilirsiniz. Görüleceği üzere memurlar.net yine kaynaklar arasında yoktur.

Peki öğretmenler arasında örgütlü olan bir diğer sendika yani "Eğitim Sen nasıl davranmıştır" diye soracak olursanız... Aslında pek bir farklılık bulunmamaktadır. Eğitim-Sen de sitemizden kopyalama yapan sendikalardandır. Ancak Eğitim-Sen'in sitesinde bu tür bilgiler bulunmadığından mutabakat metnine ilişkin bir örnek gösteremiyoruz. . Zaten Eğitim-sen'in sitesi de fazla güncellenmemektedir. Ancak buraya (44. maddeye bakınız) tıklamanız halinde sitemizden alıntılanmış "Kamu Yönetimi Temel Kanun Taslağı"na Eğitim-Sen'in sitesinden ulaşabilirsiniz. Bu örnekte de, yine kaynak gösterilmemiştir.

Burada vurgulamak istediğimiz şudur: Memurlar.net'ten her türlü veriyi kaynak göstermek ve sitenin tümü olmamak kaydı ile :) kopyalayıp yayınlayabilirsiniz.

Ancak, lütfen siteye emek verenlerin emeğine saygıda bulunalım ve kaynak göstermelerde duyarlı davranalım.

Saygılarımızla

Memurlar.NET

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber