Üniversite öğrencileri okul boyuyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2008 22:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Çeşitli üniversitelerde okuyan toplum gönüllüsü öğrenciler Mersin'de bir okulun dersliklerini boyuyor.

Toplum Gönüllüleri Vakfı bünyesinde 17 farklı üniversiteden gelen 40 öğrenci, Akdeniz Belediyesi'nin sponsorluğunda Çay Mahallesi İlköğretim Okulu'nun bakım ve onarımını yapıyor.

Toplum Gönüllüleri Vakfı Mersin Organizatörü ve Mersin Üniversitesi Öğrencisi Ayla Paşa, oluşturdukları gönüllü grubun 4 Ağustos'tan bu yana kentte sosyal etkinliklerin artırılmasına yönelik çalışmalar yaptığını söyledi. Proje kapsamında daha önce Güneş İlköğretim Okulu çevresinde ikamet eden öğrencilere sosyal ve teorik içerikli etüt ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak atölye çalışmaları yaptıklarını anlatan Paşa, ''Şimdi de Çay Mahallesindeki ilköğretim okulunun dersliklerinin boya, badana işlerini yapıyoruz. Arkadaşlarımız tatillerinden fedakarlık ederek bu çalışmalara katılıyor." diye konuştu.

Paşa, arkadaşlarının çalışmaları ile çocukların kişisel olarak gelişmelerine katkı sunarken kendilerinin ise topluma faydalı birer insan olduklarını söyledi.

Boğaziçi Üniversitesi Öğrencisi Kemal Aslan ise, topluma faydalı olmak için burada bulunduklarını kaydetti. "Eleştirmek için değil değiştirmek için varız" diyen Aslan, neden Çay mahallesini seçtiklerini, "Bu okul göçle gelen nüfusla oluşan bir mahallede bulunuyor. Öğrencilerinin büyük bir kısmı tarım işçisi olması. Ayrıca bu mahallenin Mersin'e adaptasyon sorunu çekmesi" sözleriyle açıkladı.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okuyan doktor adayı Necdet Koca ise "Burada farklı kültürler var. Çalışarak toplumun sorunlarını üzerimize alıyoruz. İnsanlara faydalı olmak bize huzur veriyor" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber