OKS II Yerleştirme işlemi sonuç raporunda değişiklik

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Ağustos 2008 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Orta Öğretim Kurumları Sınavı (OKS) sonucuna göre I. Yerleştirmede okul kaydını yaptıranların, II. Yerleştirmeye başvurarak aynı okula yeniden kayıt hakkı kazanmaları halinde 1. Yerleştirmede kazandıkları okul kayıtlarının silindiğini açıkladı.

MEB'den yapılan açıklamada, ?Bu durumdaki öğrencilerin mağdur olmamaları için II. Yerleştirme sonucunda da aynı okulu kazansalar bile tekrar kazandıkları okula giderek 22 Ağustos 2008 tarihine kadar yeniden kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Aksi takdirde II. Yerleştirmede kazandıkları okulun hakkını kaybedecekler ve Tercihinde Yükselme başvurusu da yapamayacaklardır? denildi.


OKS II Yerleştirme işlemi sonucunda e-Okul sisteminden alınan ORTAÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SINAVI II. YERLEŞTİRME SONUÇ BELGESİ raporunda değişiklik yapılmıştır.

OKS II Yerleştirme işlemi sonucunda e-Okul sisteminden alınan ORTAÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SINAVI II. YERLEŞTİRME SONUÇ BELGESİ`inde kayıt tarihleri, Mülakât ve Beden yeterliliği sınavı ile öğrenci alan okullar için "16-17 Ağustos 2008 : Ön Kayıt" yerine sehven "16-17 Temmuz 2008 : Ön Kayıt" yazılmıştır. Bu durumda olan öğrencilerin mağdur olmamaları için kayıtlarının yapılması gerekmektedir.

Bilginizi ve gereğini rica ederim.

Orhan EKİNCİ

Genel Müdür Yardımcısı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber