Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde 'okullar kenelere karşı ilaçlansın' uyarısı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2008 15:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

2008-2009 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında okulların kenelere karşı ilaçlanması istendi. Özellikle Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı virüsü taşıyan kenelerinin var olduğu Çorum, Amasya, Tokat, Yozgat, Çankırı, Gümüşhane, Sivas, Kastamonu, Artvin ve Erzurum bölgelerindeki bütün okulların kesinlikle ilaçlanması gerektiği bildirildi.

Kenelerin daha çok kurak ve yarı kurak bozkır ikliminin yanısıra denizi olan yerleri sevdiğine dikkat çeken Alanya Sağlık Grup Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu, teneffüslerde bahçelerinde oynayan çocukların korunması açısından ilaçlamanın yararlı olacağının altını çizdi.

Özellikle belde ve köy gibi kırsal alanlardaki okullarda kene riskinin daha fazla olduğunu vurgulayan Köseoğlu, KKKA hastalığı virüsü taşıyan kenelerinin var olduğu İç ve Doğu Anadolu ile Karadeniz Bölgesi'nde bütün okulların kesinlikle ilaçlanması gerektiğine işaret etti. Kenelerin kırsal alanların yanısıra kentlerde ise duvar diplerinde, duvarlardaki çatlak, oyuk yerlerde bulunduğunu hatırlatan Köseoğlu, "Çocuklar kenelere karşı çalı, çırpı ve gür ot bulunan yerlerden uzak durmalılar. Bu gibi yerlere çıplak ayakla veya kısa giysilerle girmemeliler" dedi.

Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu, 2008-2009 eğitim-öğretim yılı hazırlıkları kapsamında ilçe genelindeki bütün okulları kenelere karşı ilaçlayacaklarını söyledi. 2008 yılına damgasını vuran kenelere karşı okul bahçelerinde öğrencilerin korunması çalışma yapılması gerektiğini aktaran Köseoğlu, bu konuda idarelerine yazı gönderdiklerini belirtti.

Son dönemlerde kene ısırmalarından dolayı Türkiye genelinde genç- yaşlı çok sayıda insanın hayatını kaybettiğini hatırlatan Köseoğlu, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak çocukların sağlığının korunması için eğitim kurumlarında tedbiri elden bırakmayacaklarını ifade etti. Köseoğlu, öğrencilerin özellikle teneffüslerde dolaştığı okul bahçelerinin temiz, hijyenik ve ilaçlanmış olması gerektiğini vurguladı.

Alanya'da eğitim veren Özel Ufuk İlköğretim Okulu Müdürü Uysal Cesur da, kenelere karşı ilaçlama konusunda ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden kendilerine yazı geldiğini söyledi. Okul bahçelerindeki yeşil alanlar başta olmak üzere her bölgeyi ilaçlayacaklarını belirten Cesur, okullar açıldıktan sonra sorunsuz bir eğitim yılı geçirilmesi için öğrencilerin kenelere karşı eğitilmesi gerektiğini aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber