İzmir'de patlama: 1 albay, 3 asker ve 8 polis yaralandı / Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2008 08:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Buca ilçesi'nde saat 07:30 sıralarında Yeşillik Caddesi'nde polis ve asker servisi geçerken nedeni bilinmeyen bir patlama meydana geldi. Patlamada 1 albay, 3 asker ve 8 polis yaralandı.

İzmir'deki patlamada 11 yaralı

- İzmir Valisi Cahit Kıraç, Konak ilçesindeki patlamanın, olay yerine bırakılan sahipsiz bir araçta meydana geldiğini, plastik türdeki patlayıcı maddenin, uzaktan kumanda ile ateşlenmesinden kaynaklandığının değerlendirildiğini bildirdi.

Cahit Kıraç, patlamanın ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulundu, emniyet yetkililerinden bilgi aldı.

Kıraç, aldığı ilk bilgilerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Üzücü bir olay. Patlama olay yerine bırakılan sahipsiz bir arabada meydana geldi. Patlamanın, uzaktan kumanda ile plastik patlayıcı kullanılarak gerçekleştirildiğini değerlendiriyoruz. Patlamada maalesef 8 polisimiz ile biri albay, 2'si er olamak üzere 3 askeri personelimiz yaralandı. Terörün sonu yok. Akıttıkları kanda boğulacaklar"dedi.

Vali Kıraç: Plastik patlayıcı kullanıldığını tahmin ediyoruz

- İzmir Valisi Cahit Kıraç, Konak'taki patlamada uzaktan kumandalı plastik patlayıcının kullanıldığını tahmin ettiklerini söyledi.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Vali Kıraç, askeri ve polis servis araçlarının geçişi sırasındaki patlamanın "sahipsiz bir araçta" meydana geldiğini belirterek, "patlamanın, uzaktan kumanda ile plastik patlayıcı kullanılarak gerçekleştirildiğini değerlendiriyoruz" dedi.

Hürriyet Video'larını izlemet için Flash 7 veya daha yüksek eklenti yüklenmeniz gerekmektedir. Yüklemek için tıklayınız!!!

Yaralanan polislerden birinin durumu ağır

- İzmir'in Konak ilçesinde meydana gelen patlamada yaralanan biri albay 3 asker ile 8 polisin tedavisi sürüyor.

Patlamada yaralanan Albay Ahmet Kılıç ile erler Hüseyin Aslan ve Murat Bekirgül, kaldırıldıkları Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Hatay Askeri Mevki Hastanesi'ne sevk edildi.

Yaralı Abbas Kalender, Hüseyin Kirazbilek, Sacit Kaskatı, Hakan Babürhan ve kimlikleri açıklanmayan diğer 4 polisin ise tedavileri Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesinde devam ediliyor.

Abbas Kalender'in durumunun ağır olduğu bildirildi.

"Bazı yaralıların kimlikleri belli oldu"

Sayın abonelerimiz; "İzmir'deki bombalı saldırıda bazı yaralıların kimlikleri belli oldu" başlıklı haberimizde, son paragrafta sehven yeralan Atatürk Havalimanı ismi 'Adnan Menderes Havalimanı' şeklinde düzeltilmiştir. Haberimizi yeniden servise koyuyoruz.

İzmir'in Konak ilçesine bağlı Yağhaneler semtindeki bombalı saldırıda yaralanan polis ve askerlerden bazılarının kimliği belli oldu. Yaralanan bir albay ve erin sağlık durumunun ciddi olduğu bildirildi.

Atatürk ve İzmir Eğitim ve Araştırma hastanelerine kaldırılan yaralıların isimleri şöyle: Albay Ahmet Kılıç (durumu ağır), er Hüseyin Aslan (durumu ağır), er Murat Bekirgül, Hakan Baburhan (polis), Abbas Kalender (polis), Hüseyin Kirazdiken (polis), Sacit Kaskatı (polis).

Saldırıda yaralanan askerî personelin Konak Orduevi, polislerin ise Adnan Menderes Havalimanı'nda görev yaptığı öğrenildi. Sağlık durumu iyi olan polislerden üçünün taburcu edildiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber