Ramazan öncesi gıda fiyatları arttı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2008 18:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte görülen gıda fiyatlarındaki artış, Mısır Çarşısı'na da yansıdı. Eski Ramazanlara göre yoğunluğun az olmasından yakınan esnaf, özellikle peynir ve pastırma fiyatının arttığını belirtti. Ramazan'ın simgesi olan hurmanın fiyatı ise geçen seneye göre düştü.

Ramazan Ayı'yla birlikte satışlarının artacağını düşünen esnaf bu sene hayal kırıklığına uğradı. Gerek gıda fiyatlarının artması, gerekse vatandaşların yaz sıcakları nedeniyle henüz çarşıya çıkmaması Mısır Çarşısı esnafınında Ramazan Ayı'nda umduğunu bulamamasına neden oldu. Mısır Çarşısı'nda Ramazan Ayı'na 10 gün kalmasına rağmen bir alışveriş yoğunluğu yaşanmıyor. Ramazan Ayı'nın yaklaştığı şu günlerde geçmişte olsa büyük hareketlilik yaşanacağını belirten esnaf, fiyatların cüzi olarak arttığını kabul etti. Özellikle peynir, zeytin ve pastırma fiyatının yüzde 15 civarında arttığını dile getiren esnaf, "Geçtiğimiz yıllarda olsa buralarda büyük kalabalık olurdu. Bu sene Ramazan Ayı'nın yaz sıcaklarına denk gelmesi ve alım gücünün düşük olması, alışverişi engelledi. Biz yine de umutluyuz. Ramazana birkaç gün kala işlerin açılacağını umuyoruz." diye konuştu.

Ramazan'ın olmazsa olmazı "hurma"nın fiyatında ise diğer ürünlerin aksine bir düşüş yaşanıyor. Geçtiğimiz sene sattığı fiyattan neredeyse yüzde 25 daha düşük fiyata hurma sattığını belirten bir dükkan sahibi yine de satışların iç açıcı olmadığını söyledi.

Bu arada, Mısır Çarşısı'nda alışveriş yapan vatandaşlar ise fiyatların çok da fazla yükselmediğini ancak Ramazan'a yaklaştıkça fiyatların artabileceğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber