Kavgacı öğrencilere rekor ceza

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Ağustos 2008 18:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Zafer TOKUŞ/ADAPAZARI (Sakarya), (DHA)

SAKARYA Üniversitesi'nin Esentepe Kampusu'nda bulunan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'da iki öğrenci grubu arasında çıkan 6 öğrencinin yaralandığı olaylara karışan öğrencilere rekor ceza verildi.

Sakarya Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre 16 Mayıs'ta çıkan olaylar sonrasında Üniversite Rektörü Prof.Dr. Mehmet Durman'ın talimatı üzerine komisyon kuruldu. 2 ay olayları araştıran komisyon üyeleri olaylara karışan 15 öğrenciye üniversiteden atma ve uzaklaştırma cezaları verdi.

Üniversitenin beden eğitimi bölümü 2'nci sınıf öğrencisi O.Ç. kavga sırasında bıçak çektiği iddiasıyla yüksek öğrenimden atıldı.

Olaylara karışan C.G. ile arkadaşı C.E. 2 yarı yılı üniversiteden uzaklaştırma cezası alırken; A.E., İ.B. bir yarı yıl; Y.Ç., S.A., S.A., H.A., C.K., E.K. ile E.D.'ye ise birer ay uzaklaştırma cezası verildi.

Komisyon C.S., M.S. ve İ,A.'ya ise uyarı cezası verdi. Sakarya Üniversitesi'nin olay çıkartan öğrencilere verdiği bu ceza Yüksek Ögrenim Kurulu Başkanlığı'na bildirildi.

Sakarya Üniversitesi'nin Esentepe Kampusu'nda 16 Mayıs tarihinde BESYO salonunda final sınavına giren Alperen ile Ülkü Ocakları üyesi oldukları belirlenen iki öğrenci grubu arasında, belirlenemeyen bir nedenden çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüşmüş ve Y.A., İ.B., O.G., S.D., B.S. ile H.A. adlı 6 öğrenci çeşitli yerlerinden yaralanırken olaylara karıştığı belirlenen 31 öğrenci gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber