Doktorlardan organ bağışı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Ağustos 2008 22:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ABANT İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Tıp Fakültesi'nde aralarında rektör, başhekim ve doktorların bulunduğu 7 kişi organlarını bağışladı. Başhekim Prof.Dr. Mehmet Say, organ bağışını artırmak için kendilerinin öncülük ettiklerini söyledi.

Organ bağışını artırmayı hedefleyen AİBÜ Rektörü Prof.Dr. Atilla Kılıç, Başhekim Prof. Dr. Mehmet Say, Hastane Müdürü İsmail Yılmaz, Yrd. Doç. Dr. Ali Kılıçgün, Yrd. Doç. Dr. Cemal Bes, Yrd. Doç. Dr. Aynur Özensoy ve Dr. Ebru Özen Bekar bugün organlarını bağışladı. AİBÜ Tıp Fakültesi bünyesinde oluşturulan Organ Bağışı Bürosu'na giden doktorlar, organ bağışı formunu doldurarak organ bağış kartlarını aldı.

Türkiye'de organ bağışına vatandaşların ilgi göstermediğini belirten Prof. Dr. Mehmet Say, şunları söyledi:

?Önce biz organlarımızı bağışlayarak öncülük ettik. Tıp fakültesi yönetimi olarak organ bağışının arttırılması için seferberlik ilan ediyoruz. Bünyemizde bulunan diğer öğretim üyeleri ve doktorlarda önümüzdeki günlerde organlarını bağışlayacaklar. Amacımız vatandaşların organ bağışı konusunda bilinçlenmelerini sağlamak. Asılsız söylentiler yüzünden organ bağışına soğuk bakan vatandaşlarımıza bu konuda bilgiler vererek, bir gün kendisine ve yakınlarına da lazım olabilecek organ bağışını artırmak istiyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber