Bakanı Akdağ: Özel sağlık kuruluşları hastadan ilave ücret talep edemez

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2008 19:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, özel sağlık kurumlarının sağlık güvencesi olan ve olmayan herkese hizmet etmek zorunda olduğunu vurgulayarak, "Özel sağlık hizmeti veren hiçbir kurum vatandaş ilave ücret talep edemez." dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Tarım Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'da yapımı devam eden hastanelerde incelemelerde bulundu.

Bakan Akdağ ile Eker, 2009 yılında hizmete girecek olan 320 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde incelemelerde bulundu.

İncelemelerde sonra Sağlık Bakanı Akdağ Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

Bakan Akdağ, "Diyarbakır'da ceket ve kravat çıkarabiliriz. Hava sıcak ben ceket ve kravatı çıkaracağım, isterseniz siz de çıkarabilirsiniz. Serbestiniz" dedikten sonra ceket ve kravatını çıkardı. Toplantıya katılanlar da ceket ve kravatlarını çıkardı.

İl Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı'ndan, Sağlıkta Dönüşüm Projesi'nden bahseden Bakan Akdağ, SSK'nın vatandaşlar için özel sağlık kurumlarından hizmet aldığını kaydetti.

Akdağ, özel sağlık kurumlarına şu uyarıları yaptı: "Özel sağlık kurumları gücün aşan bir takım taleplerle vatandaşın karşısına çıkmaması lazım. Madem SSK sisteminin karşıladığı bir hizmet sunuyoruz. O zaman özel sektör de ilave ücret talep ederse bu hakkaniyete uygun olamaz. SSK'ya hizmet veren özel sağlık kurumları normal fatura bedellerinin en fazla yüzde 30'una kadar bir ücret talep edebilecek. Vatandaşın gücünü aşacak hizmetleri talep edemezler. Acil vakalarda örneğin bir kalp krizi vakası, felç, trafik kazası gibi durumu derhal müdahale edilmesi gerektiği insanlar özel sağlık kurumlarına gittiklerinde özel sağlık kuruluşlarının vatandaşı geri çekme hakkı yok. Bu kanun yönetmelik ve genelgeyle açıktır. Yeşil kartı ve sağlık güvencesi olmasa da özel sağlık hizmet acil hizmeti verecek, yoğun bakımı gerekirse o da karşılanacak. Ödemeyi SKK'dan bağlı olduğu sağlık kurumundan, yeşil kart sisteminden veya güvencesi yoksa belediyelerden talep edebilecek."

Sağlık Bakanı Akdağ, 400 yataklı araştırma hastanesinin yapıldığı alanda, ayrıca ruh ve sinir, rehabilitasyon, onkoloji ve kalp damar hastalığı hastanelerinin de 5 yıl içinde yapılacağı müjdesini verdi.

Diyarbakır'da 2 bakanın olması nedeniyle tüm yollar trafiğe kapatıldı. Bakanların yol güzergahları polisler tarafından tutuldu.

Bakan Akdağ ve Eker'in gezisi sırasında bombalı saldırılara karşı kullanılan sinyal karıştırıcı Jammer ile güvenlik önlemi alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber