Memurun ek zammı piyasaya 'can' verdi

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 22 Ağustos 2008 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlara verilen ek zam ve maaş artışı, esnaf kredisi ile birleşince piyasaya 1 milyar YTL'ye yakın sıcak para giriyor. Nakit para çarşı pazarı hareketlendirdi.

Memurlara verilen ek zam yıllık 947 milyon YTL'yi buldu. Bunun üstüne Sanayi Bakanlığı da toplam 125 milyon YTL tutarındaki kaynağı esnafa aktardı. Toplu görüşmelerden gelecek işçi ve memur zamlarıyla daha önce ödenen KEY paraları da düşünüldüğünde son 2 ayda piyasaya 1 milyar YTL'nin üzerinde sıcak para sunulmuş olacak. Son dönemde kan kaybeden iç piyasa, nakit girişi ile rahatlamayı düşünüyor. Paraların bir kısmı kredi kartı ödemelerine gidecek olsa bile borçtan kurtulan vatandaş alışverişe yönelecek. Yaklaşan Ramazan ayı, Eylül'le birlikte okul ve kış alışverişinin başlaması, turizmde ucuz dönemin gelmesi de alışverişi körükleyen faktörler oldu. Piyasadadaki sıcak paranın alışverişe yönelmesiyle esnafla birlikte birçok sektör rahatlayacak.

HER SEKTÖR UMUTLU

Gıdadan giyime, turizmden, kırtasiyeye önümüzdeki günlerde önemli bir hareketlilik bekleniyor.

* GIDA: Ramazan ayınında yaklaşmasıyla sıcak paranın akacağı en önemli sektör gıda olacak.

* TEKSTİL: Hazır giyimde indirim sezonunun da olması ertelenen ihtiyaçların karşılanmasını sağlayacak. Ayrıca okul alışverişi de bu sektörü canlandıracak.

* TURİZM: Yaz sezonunun sonunda fiyatların düşmesi tatil yapamayanlar için fırsat. Şimdiden bayram rezervasyonları yapılıyor.

Özlem KAMER

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber