Ege Üniversitesi 6 üniversiteye öğretim üyesi yetiştirecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2008 11:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ege Üniversitesi (EÜ) Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına 29 araştırma görevlisi alınacağı bildirildi. Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, EÜ Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Sağlık Bilimleri Enstitülerine Adıyaman, Adnan Menderes, Bozok, Siirt, Sinop ve Pamukkale Üniversiteleri adına öğretim üyesi yetiştirmek amacıyla doktora yapmak üzere araştırma görevlileri alınacağı belirtildi.

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı'na, 4 yıllık lisans öğrenimini veya yüksek lisansını başarıyla tamamlamış mezunlar ile halen bir üniversitenin ilgili lisansüstü programına kayıtlı lisansüstü öğrencilerinin başvurabileceği kaydedildi.

Başvuruların 11 Eylüle kadar ilgili enstitüye yapılacağı, bilim sınavlarının 16 Eylülde enstitülerce ilan edilecek yerlerde gerçekleştirileceği belirtildi.

Öğrencilerin araştırma görevlileri kadrosuna atanabilmeleri için, gerekli yabancı dil puanını elde etmeleri, merkezi sınavlarından (LES-ALES) yeterli puan almış olmaları ve bilim sınavında başarılı olmaları gerektiği ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber