Sayıştay'dan belediyelere asfalt uyarısı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 24 Ağustos 2008 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAYIŞTAY yerel seçimler öncesinde belediyeleri gereksiz seçim yatırımları konusunda uyardı. Sayıştayl'ın hazırladığı raporda, belediyelerin asfaltları ekonomik ömürleri dolmadan değiştirdiği uyarısı yapıldı.

Sayıştay'ın hazırlayarak bu yıl Meclis kapanmadan önce sunduğu ?Büyükşehir Belediyelerinde Altyapı Faaliyetlerinin Koordinasyonu' başlıklı raporun ?Asfalt ve Kaldırım' başlıklı bölümünde ilginç değerlendiremeler yer aldı:

?Mükerrer ve batık maliyetlerin oluştuğu en önemli alan asfalt ve kaldırım harcamalarıdır. Bu harcamalar, belediyelerin bütçe ve yatırım harcamalarının yüzde 30-40'ı gibi önemli bir kısmını oluşturmaktadır. 2004-2006 yıllarında belediyeler yaklaşık bir milyar 428 milyon YTL asfalt; yaklaşık 420 milyon YTL kaldırım çalışmaları için harcama yapmıştır. Belediyeler yaklaşık her beş yılda bir mevcut asfalt yolların tamamını yenileyecek kadar, asfalt çalışması yapmaktadırlar. Sıcak bitümlü asfaltın ekonomik ömrü ortalama 15 yıl olduğu dikkate alındığında, yolların ekonomik ömrünün tamamlanmadan yenilenmiş olduğu anlaşılmaktadır.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber