MEB Personel Genel Müdürü: Yargıdan dönmeyecek bir yönetmelik hazırlayacağız

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Ağustos 2008 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın, Yönetici Atama konusunda yargıdan dönmeyecek bir Yönetici Atama Yönetmeliği hazırlamak için çalışma başlattıklarını ifade ederek, ?Yargı kararlarını göz önünde bulundurarak, bir çalışma yapıyoruz. Bu konuda tarafların da görüşlerini alacağız? dedi.

Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Genel Mali Sekreteri Ahmet Özer, Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Esat Tektaş ile Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Ramazan Çakırcı, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü görevine getirilen Necmettin Yalçın'ı ziyaret etti.

Yeni görevinin hayırlı olması dileğinde bulunan Gündoğdu, ?Sizden, liyakattan taviz vermemenizi istiyoruz? şeklinde konuştu.

?Sınav Esaslı Bir Yönetmelik Hazırlanmalı'

Yönetici Atama Yönetmeliği'ne de değinen Gündoğdu, sınav esaslı ve ehliyet, liyakat, adalet ilkelerine dayalı bir yönetmelik yapılması gerektiğini vurguladı.

Necmettin Yalçın ise, eğitim camiasına yabancı olmadığını belirterek, ?10 yıllık bir Milli Eğitim deneyimim var. Ondan önce de Van 100. Yıl Üniversitesi'nde bir süre görev yaptım, ardından Manisa Celal Bayar Üniversitesi Genel Sekreterliği görevini yürüttüm. Dolayısıyla camiaya yabancı değilim? diye konuştu.

?Liyakata Önem Veren Biriyim'

?Bu görevin ağırlığını ve sorumluluğunu bilen biriyim? diyen Yalçın, politik davranan biri olmadığını, kendisi için liyakatın önemli olduğunu kaydetti. Ziyarette gündeme gelen Yönetici Atama Yönetmeliği hakkında bilgi de veren Yalçın, yargıdan dönmeyecek şekilde bir yönetmelik hazırlamak için çalışmalara başladıklarını, bu çerçevede Danıştay'ın kararlarını da inceleyeceklerini anlattı. Yalçın, yönetmeliği hazırlarken, tarafların da görüşlerine başvuracaklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber