Büyükanıt: Hadi bana Allah'a ısmarladık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2008 18:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, "Bana, 'veda ederken ne diyeceksiniz?' diye soruyorlar. İlk size söylüyorum; hadi bana Allah'a ısmarladık" dedi.

Orgeneral Büyükanıt, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ve Profesyonel Haber Kameramanları Derneği yöneticilerini, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı Şeref Salonu'nda kabul etti.

Dernek üyeleriyle sohbet eden Orgeneral Büyükanıt, gazeteciliğin ne kadar zor bir meslek olduğunu anılarıyla anlattı. Orgeneral Büyükanıt, önce haberin iyi mi kötü mü olduğuna değil, doğru mu yanlış mı olduğuna bakılması gerektiğini söyledi. Basın çalışanlarına ve işini yapanlara her zaman saygı ile yaklaştığını dile getiren Orgeneral Büyükanıt, Türk gazetecilerin işlerini sonuna kadar takip ettiklerini, gece ve gündüz çalıştıklarını ifade etti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, bir süre önce Irak'ın kuzeyine gerçekleştirilen kara operasyonunu değerlendirirken, "Operasyonlar genellikle en iyi şartlarda yapılır. Biz bu operasyonda en zor şartları seçtik" diye konuştu.

Operasyon öncesinde son 10 yılın hava raporlarının incelendiğini belirten Orgeneral Büyükanıt, en soğuk günün ve en zor şartların tespit edildiğini, operasyonun o tarihlerde gerçekleştirildiğini söyledi. Bütün operasyonların gece gerçekleştirildiğini vurgulayan Orgeneral Büyükanıt, terör örgütünde gece görüş cihazları olmadığını ama Türk askerinde olduğunu kaydetti.

Orgeneral Büyükanıt, şunları söyledi:

"Hiç bizim zayiatımız olmadı. O çocuklar çok zor şartlarda operasyon yaptılar. Barınacak yer yok, tuvalet yok, tank yok, zırhlı araç yok. Operasyonu bu durumda gerçekleştirdiler. Yağan kar altında kalan patlayıcıları patlatmaları mümkün olmadığından zayiat vermedik. Kar, patlayıcıların üzerini örttü. Eğer yazın yapmış olsaydık, kaybımız çok olurdu. Bu operasyon bizim zamanlama haklılığımızı da ortaya koydu."

Orgeneral Büyükanıt, "Bana, 'veda ederken ne diyeceksiniz?' diye soruyorlar. İlk size söylüyorum; hadi bana Allah'a ısmarladık" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber