Ferda Paksüt, 3 saat 40 dakikalık ifadeden sonra adliyeden ayrıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2008 18:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt, Ergenekon soruşturması çerçevesinde çağırıldığı Ankara Adliyesi'nden ayrıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ifade vermek üzere çağırdığı Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt, öğle yemeğinin ardından tekrar geldiği Ankara Adliyesi'nde 3 saat 40 dakika ifade verdi. Adliyeden eşi Osman Paksüt ve avukatı Bülent Acar ile birlikte ayrılan Ferda Paksüt, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Konunun yargıya intikal ettiğini ve bu yüzden konuşmayacağını belirten Paksüt, avukatı Bülent Acar'ın kendisine konuşma yasağı koyduğunu yineleyerek, bilgi için

avukatıyla konuşulmasını söyledi. Gazetecilerin "Yoruldunuz mu?" sorusu üzerine Paksüt, "Dimdik ayaktayım. Çok şükür. Görüyorsunuz gayet sağlıklıyım. Görevimi yerine getirdim. Adalete yardım ettim" dedi.

Paksüt çifti, daha sonra taksiyle adliyeden ayrıldı. Ferda Paksüt, kendisine eşlik eden polis memurlarına da teşekkür etti.


Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt Ergenekon soruşturması çerçevesinde ifade vermek üzere tekrar Ankara Adliyesi'ne geldi.

Sabah saatlerinde eşiyle beraber Adliye binasına gelen Ferda Paksüt'e bu kez eşi Osman Paksüt eşlik etmedi. Ferda Paksüt avukatı Bülent Acar'la birlikte ticari bir taksiyle Adliye'ye geldi.


Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt, "Ergenekon Soruşturması" kapsamında talimatla ifade verdi.

Ferda Paksüt, terör ve organize suçlara bakmakla görevli Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili'ye ifade vermesinin ardından, Osman Paksüt ve avukatı Bülent Acar ile Ankara Adalet Sarayı binasından çıktı.

Ferda Paksüt, adliye çıkışında basın mensuplarının ısrarlı soruları karşısında, "Arkadaşlar, avukatım konuşma yasağı koydu. Şu andan itibaren konuşmuyorum. Avukatım sayın Bülent Acar'a sorun. Arkadaşlar lütfen rahat olalım. Yaptığınız işe saygı duyuyorum ve şu anda susuyorum. Arkadaşlar şu sıcakta siz de görev yapıyorsunuz, zor şartlar altında" diye konuştu.

Paksüt, daha sonra eşi Osman Paksüt ve avukatı Bülent Acar ile bir taksiye binerek, adliyeden ayrıldı.

Ferda Paksüt'ün "şüpheli" sıfatıyla ifadesinin alındığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber