Sendika temsilcileri umutlu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2008 20:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akyıldız: Umudumuzu koruyoruz

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, memur maaşlarına yapılacak zam konusunda henüz taleplerinin karşılandığı bir noktanın yakalanamadığını belirterek, "Umudumuzu son dakikaya kadar koruyoruz" dedi.

Akyıldız, toplu görüşmelerin 4. turunun ardından Başbakanlık Merkez binada yaptığı açıklamada, toplantıda, hükümetin kümülatif yüzde 7,6'lık zam teklifine genişlik kazandırılmasını ve konuyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek istediklerini dile getirdi.

Kamu çalışanlarının beklentilerine cevap verecek değerlendirmenin siyasi irade tarafından bir kez daha yapılması talebinde bulunduklarını anlatan Akyıldız, yarın saat 15.00'te toplanmak üzere görüşmeyi bitirdiklerini söyledi.

Dileklerinin, kamu çalışanlarının ihtiyaç ve beklentilerine cevap verebilecek bir gelişmenin ortaya çıkması olduğunu vurgulayan Akyıldız, umutlarını kaybetmediklerini ve siyasi iradeden bu konuda ciddi bir samimiyeti, gayreti masaya getirmesini beklediklerini kaydetti.

Gündoğdu: Uzlaşamadığımız konu kümülatif yüzde 7,6'lık zam teklifi

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da görüşmelerde çeşitli konularda uzlaştıkları maddeler bulunduğunu, uzlaşamadıkları konunun ise kümülatif yüzde 7,6'lık zam teklifi olduğunu belirtti.

Bu teklifin beklentilerine cevap vermediğini dile getiren Gündoğdu, bu oranın iktidarın da övünerek söylediği büyüme payını yansıtacak bir rakam olmadığını, önerinin, hedef enflasyonu karşılayacak bir rakama da benzemediğini savundu.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Gündoğdu, bir soru üzerine, "Pazartesi gününden bugüne artan rakam 51 milyon YTL. 51 milyon YTL'lik bir artışla konfederasyonların rakamlarını gözden geçirmesi beklenmemeli" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber