Ferda Paksüt'ün sorgusuna Osman Paksüt de girdi

Haber Giriş : 29 Ağustos 2008 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Paksüt'e 'şüpheli' sıfatıyla 5 saat Ergenekon sorgusu

Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt, Ergenekon soruşturması kapsamında 'şüpheli' sıfatıyla ifade verdi.

Savcı Zekeriya Öz'ün talimatıyla dün Ankara Adliyesi'ne gelen Paksüt, Savcı Mustafa Bilgili tarafından sorgulandı. Sabah saat 10.00'da eşi Osman Paksüt ve avukatı Bülent Acar'la birlikte Ankara Adliyesi'ne gelen Ferda Paksüt, terör ve organize suçlara bakmakla görevli Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili'ye ifade vermeye başladı. Öğle arasında adliyeden çıkan Ferda Paksüt, basın mensuplarının ısrarlı soruları karşısında, avukatı Bülent Acar'ın kendisine konuşma yasağı koyduğunu söyledi. Saat 17.00'de sorgusu sona eren Ferda Paksüt, mahkemeye sevk edilmeden serbest bırakıldı. Paksüt, adliyeden ayrılırken, "Dimdik ayaktayım." şeklinde açıklamada bulundu.

Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt, Ergenekon soruşturması kapsamında 'şüpheli' sıfatıyla 5 saat ifade verdi. Ergenekon terör örgütü soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz'ün talimatıyla dün Ankara Adliyesi'ne gelen Paksüt, Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili tarafından sorgulandı. Akşam saat 17.00'de sorgusu tamamlanan Paksüt, serbest bırakıldı. Paksüt, adliye çıkışında gazetecilerin sorularını "Konu yargıya intikal etti, konuşmak istemiyorum. Avukatıma müracaat edin." diyerek cevapsız bıraktı.

Şüpheli Paksüt'e özel muamele

Dün sabah saat 10.00'da eşi Osman Paksüt ve avukatı Bülent Acar'la birlikte Ankara Adliyesi'ne gelen Ferda Paksüt, terör ve organize suçlara bakmakla görevli Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili'ye ifade vermeye başladı. Paksüt, savcı Bilgili'nin odasına eşi Osman Paksüt ve avukatı Acar ile birlikte girdi. İfade verme işlemi başladıktan sonra Osman Paksüt, odadan dışarıya çıktı. Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt, eşi ifade verirken Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hamza Keleş'in odasında bekledi. Zanlı olarak ifadesi alınanlar genellikle adliye içinde ihtiyaçlarını karşılarken, Paksüt, öğle arası verilince saat 12.00'de adliyeden çıkarak 13.45'te tekrar geldi.

Ferda Paksüt, öğleden sonra Savcı Bilgili'ye ifade vermeye devam etti. Saat 17.00'de sorgusu tamamlanan Paksüt, serbest bırakıldı. Sorgulama bittikten sonra Ferda Paksüt'ün eşi Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt de savcı Bilgili'nin odasına girdi. Bir süre sonra savcının odasından çıkan Paksüt çifti adliyeden ayrıldı. Adliye çıkışında gazetecilerin sorularını cevapsız bırakan Ferda Paksüt, "Adalete karşı görevimi yerine getirdim. Yardımcı oldum. Konu yargıya yansıdığı için açıklama yapmayacağım. Avukatıma müracaat edin." dedi.

Metin Arslan

ZAMAN

Osman Paksüt de sorguda

Eşi ifade verirken adliyeye arka kapıdan giren Osman Paksüt'ün de saat 15.25'te sorgunun yapıldığı odaya girdiği görüldü. Odadan 15.50'de çıkan Osman Paksüt, 17.00'de odaya tekrar girdi ve ifadenin bittiği 17.30'a kadar odada kaldı. Kaynaklar, Osman Paksüt'ün sorguya katılmasıyla ilgili olarak, Ferda Paksüt'ün hatırlayamadığı bazı konularda savcının izniyle eşinden yardım aldığını öne sürdü.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Savcı Bilgili, Ferda Paksüt'ü ?şüpheli? sıfatıyla sorguladı. Paksüt'ün ifadesi 37 sayfa tuttu.

Çömez ve Tolon'u sordular

Alınan bilgiye göre, Ferda Paksüt'e AKP aleyhinde açılan kapatma davası karara bağlanmadan önce bazı Ergenekon zanlılarıyla yaptığı telefon görüşmelerine ilişkin sorular yöneltildi. Paksüt'ün dava konusunda bu zanlılara bilgi vermesindeki amacın ne olduğu soruldu.

Sorgu, Paksüt'ün başta Çömez ve Tolon olmak üzere Ergenekon zanlıları ile yaptığı telefon görüşmeleri üzerinde yoğunlaştı. Paksüt ise bu görüşmelerin herhangi bir özel amaç taşımadığını, uzun yıllardır tanıdığı isimlerle kişisel görüşlerini paylaştığını ifade etti. Paksüt'ün, Ergenekon zanlılarının telefonlarının takipte olması nedeniyle dinlemeye takıldığı bildirildi.

MİLLİYET

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber