Özel yurtlar ateş pahası

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 29 Ağustos 2008 23:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ancak bazı illerde tek kişilik yurt odası fiyatı, kiralık lüks daire fiyatını bile geçiyor.Üniversite öğrencileri yurt telaşına çoktan başladı. Yeni kayıt yaptıracak adaylar için devlet yurtları kadar üniversite yurtları ve özel yurtlar da farklı imkanlar sunuyor. Ücretlere bakıldığında, en düşük ücret devlet yurtlarının standart odaları için alınıyor. Özel üniversitelerdeki tek kişilik veya süit odaların yıllık fiyatları (bir yılda eğitim-öğretim sürecince ödenecek fiyat) şehirdeki ortalama daire fiyatlarının da üzerine çıkıyor.

TAM PANSİYON ODALAR

Özel yurtların fiyatları konumlarına, üniversiteye uzaklıklarına göre değişiyor. Özel yurtların ücretleri de odalarının özelliklerine göre belirleniyor. Ankara'da üniversitelerin yakınlarındaki bazı özel yurtların tek kişilik odaları aylık 1200 YTL'ye kadar çıkarken, 2, 3 ve 4'er kişilik odaların fiyatları aylık 500-700 YTL arasında değişiyor. Ankara'da devlet üniversitelerinden ODTÜ, Hacettepe ve Ankara üniversitelerinin kendi yurtları bulunuyor. Devlet üniversitesindeki yurt fiyatları da 120 ile 300 YTL arasında değişiyor.

ÖZEL YURTLAR PAHALI

Ankara'da Başkent, Bilkent, Çankaya, Atılım gibi özel üniversitelerin yurtları bulunuyor. Yurt ücretleri tek kişilik odalar için yıllık KDV dahil 9 bin YTL, 2 kişilik odalar kişi başına yıllık KDV dahil 4 bin 500 YTL olarak belirlendi. Ayrıca, bin YTL depozito isteniyor.

KAYITLAR 1 EYLÜL'DE

YURTKUR da halen 78 il, 85 ilçede bulunan toplam 229 yurtta 203 bin 851 yatak kapasitesiyle hizmet veriyor. Öğrenciler, YURT-KUR'a bağlı yurtlar için 1-12 Eylül 2008 arasında kayıt yaptırabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber