Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 29 Ağustos 2008 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İki gün boyunca sıcaklık doğudaki bir çok kentte 40 dereceyi geçecek. Kuzey kesimlerde rüzgarın etkisi ile oluşan serinleme devam ediyor. Pazar gününden itibaren sıcaklık 3-4 derece azalarak mevsim normallerine doğru gerileyecek.

- İstanbul'da rüzgar bugün de çok kuvvetli, saatte 40 km hızla esecek. İstanbul bu rüzgarla birlikte aşırı sıcak günleri geride bıraktı, yarın rüzgarın hızında azalma bekleniyor, pazar günü ise sıcaklık düşecek. Ankara'da yüksek sıcaklık iki gün daha kalacak, hafta sonu ise serinleme var. İzmir'de geçen haftaki kadar aşırı sıcak bir hava yok, sıcaklık fazla düşmedi ama rüzgarlar serinlik vermeye başladı. Bursa'da yarın yaz yağmuru görülebilir, Adana daha da ısınıyor. Bugün İstanbul 31, Ankara ve İzmir 35, Bursa 34, Adana 38 derece.

İstanbul'da günlerdir kuvvetli esen rüzgar bugün hızını azalttı ancak gün ortasında yine sert. Pazar gününden itibaren sıcaklık, uzun bir aradan sonra yeniden 30 derecenin altına inecek. Ankara'da yüksek sıcaklık bu iki gün etkili. İzmir'de yarın rüzgar daha hafif, sıcaklık ise ortalama değerlerine iniyor. Bursa'da bugün yaz yağmuru görülebilir. Adana son üç gündür çok daha sıcak. Rüzgar hafif esmeye devam ediyor. Bugün İstanbul 31, Ankara 35, İzmir 34, Bursa 33, Adana 38 derece.

Marmara'da üç gündür kuvvetli esen rüzgar bugün hızını azalttı. Poyraz nedeniyle sabah ve geceler serin geçse de, öğle saatlerinde sıcaklık ve nem halen yüksek. Bugün artacak bulutlanma gündüz değil, ancak ilerleyen saatlerde Bursa-Bilecik arasına yaz yağmuru bırakabilir. Yarın rüzgar hafif, pazardan itibaren ise kuvvetli esecek. Aynı gün sıcaklık da 30 derecenin altına geriliyor. Bugün Edirne 33, Balıkesir 34, Sakarya 32 derece.

İç Anadolu Bölgesi bu iki gün daha sıcak, bugün özellikle Niğde-Kayseri-Sivas arasında yazın en sıcak günlerinden biri yaşanıyor. Sıcaklık Kayseri'de 37 dereceyi görecek. Bu bölgede de serinleme pazardan itibaren yaşanacak. Bugün Konya ve Sivas 35, Eskişehir 34 derece.

Ege Bölgesi'nde bugün rüzgar daha hafif. Denizli-Uşak-Kütahya boyunca bulutlanma artarken, kısa süreli yaz yağmurları bırakabilir. Sıcaklık düşmeye başladı, ancak belirgin serinleme yeni haftada gerçekleşecek. Bugün Denizli 38, Muğla 37, Kütahya 33 derece.

Akdeniz Bölgesi'nin, özellikle Adana bölümünde hava çok sıcak. Antalya'nın batısı, Isparta ve Burdur çevresinde ise yaz yağmuru olabilir. Antalya'da kuru hava koşulları yeniden etkili olurken, orman yangını riski de artıyor. Güneydoğu genelinde bugün sıcaklık daha da arttı, 40 dereceyi fazlasıyla aşıyor. Hafta sonu Suriye üzerinden esen rüzgarın kuvvetlenmesiyle, çöl tozları etkisini biraz artıracak. Antalya 38, Diyarbakır 43 derece.

Doğu Anadolu Bölgesi bugün yazın en sıcak günlerinden birisini yaşıyor, sıcak hava bölgenin kuzeyine kadar çıktı. Malatya ve Elazığ'da 43 dereceyi bulabilir, Ardahan'da bir ara yağmur olacak. Bugün Erzurum 32, Van 30 dereceye çıkıyor.

Doğu Karadeniz'de bu iki gün sıcaklık, yüksek nemin de etkisiyle 40 derece hissedilecek. Yarın Batı Karadeniz bulutlanırken, yaz yağmurları görülebilir. Pazar günü ise Moskova üzerinden esecek serin rüzgarlar bölgeye sonbahar havası getirecek. Bugün Trabzon, Samsun ve Bolu 31 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber