Mersin MEM Başvuruları Kılavuza Uygun Hale Getirdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Ağustos 2008 11:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bakanlık Eylül Ayı dedi Mersin MEM Ağustos'ta Bitiriyor başlığıyla yayımladığımız haberden sonra, Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü 27/08/2008 tarihinde bir telefon zincir daha yayımlayarak öğretmenlerin tatilde olması nedeniyle yeterince öğretmene ulaşılamadığından başvuruların 03 Eylül 2008 tarihine kadar alınacağını açıklamıştır. TIKLAYINIZ?

Mersin ve buna benzer bir çok ilde kılavuza aykırı olarak uygulanan bu hususu ele almamızın en önemli sebebi öğretmenlerin mağduriyetinin önüne geçmektir. Tek bir öğretmene dahi ulaşılamayıp mağdur olması durumunda konu yargıya taşındığı taktirde o ildeki aynı konudaki tüm atamaların iptali ile karşı karşıya kalınmasının öğretmeni ve öğrencileri daha çok mağdur edeceği açıktır.

Burada Mersin Milli Eğitim Müdürlüğünün eğitim öğretime öğretmensiz başlamamak, daha sağlıklı planlama yapmak noktasında iyi niyeti söz konusu olup burada ki en önemli yanlışın 2007 yılında Temmuz ayında tamamlanan yeni açılan kurumlara yer değiştirme işlemlerinin 2008 yılı İl içi yer değiştirme kılavuzunda Ağustos ayında tamamlanacağı yazdığı halde bu atamaların Eylül ayının ilk haftasına alınmasında yattığını belirtmek gerekir.

Bu durum; bakanlıkça Eylül ayında yapılması emredilen bir konuda valiliklerin (il Milli Eğitim Müdürlüklerinin) farklı bir takvim uygulamaları mümkün olmadığı gibi hukuki de değildir.

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber