Zafer Bayramı yarın tüm yurtta kutlanacak

Haber Giriş : 29 Ağustos 2008 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 86. yıldönümü, tüm yurtta, KKTC'de ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanacak.

Ankara'daki Zafer Bayramı kutlamaları saat 8.30'da Atatürk anıtlarına çelenk konulması ile başlayacak. Kutlamalar çerçevesinde resmi daireler, özel kuruluşlar, askeri kurum ve karargahlar Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatılacak, gece de ışıklandırılacak.

Anıtkabir'de saat 8.45'te Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve diğer sivil ve askeri erkanın katılacağı devlet töreni gerçekleştirilecek. Sivil ve askeri erkan Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesinde saygı duruşunda bulunacak ve çelenk koyacak. Anıtkabir'deki törenin ardından saat 09.45'de Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Genelkurmay Karargahı'nda tebrikleri kabul edecek.

Atatürk Kültür Merkezi Tören Alanı'ndaki resmi geçit töreni ise saat 11.00'de başlayacak. Resmi geçit törenine, Cumhurbaşkanı Gül, devlet protokolüne dahil sivil ve askeri erkan ile, yabancı misyon temsilcileri de katılacak. Törenin ardından saat 12.00'de 21 pare top atışı yapılacak.

Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları Devlet Mezarlığı'nı ziyaret edecek ve burada bulunan anıta çelenk koyacak. Buradaki törenin ardından, yeni mezun olan teğmenlere Kara Harp Okulu'nda diplomaları saat 16.00'da yapılacak törenle verilecek. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ Gazi Orduevi'nde saat 20.30'da resepsiyon verecek.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Ankara'daki bazı yollar 30 Ağustos'taki törenler sırasında trafiğe kapatılacak. Trafiğe kapatılacak yollar ve saatleri şöyle:

?İstanbul Yolu Yenimahalle Köprüsü'nden Ulaştırma kavşağına (Hipodrum Caddesi-Kazım Karabekir Caddesi kavşağı) kadar Hipodrum Caddesi çift yönlü olarak; Ulaştırma kavşağından (Hipodrum Caddesi-Kazım Kararbekir Caddesi Kavşağı) Kazım Karabekir Caddesi-İstanbul Caddesi Kavşağına kadar Kazım Karabekir Caddesi çift yönlü olarak; Turgut Özal Bulvarı Akköprü Kavşağı'nın Konya Yolu istikametine gidişi kapalı, diğer yönlere açık olacak şekilde 08.15-13.00 saatleri arasında trafiğe kapatılacak."

İSTANBUL'DAKİ KUTLAMALAR

İstanbul'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamaları, Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda saat 9.30'da düzenlenecek törenle başlayacak. Törene, İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, askeri personel, mülki erkan ve sivil kuruluşların temsilcileri katılacak. Törenin ardından 1. Ordu Komutanı Orgeneral Saygun, Harbiye Orduevi'nde tebrikleri kabul edecek. Daha sonra, Aksaray Vatan Caddesi'nde saat 11.00'de resmi geçit töreni düzenlenecek. 1. Ordu Komutanı Orgeneral Saygun tarafından saat 20.00'de Fenerbahçe Orduevi'nde resepsiyon verilecek.

Ayrıca, 17.00-18.00 saatleri arasında Taksim Meydanı'nda 23. Motorlu Piyade Tümen Komutanlığı Bandosu, Beyazıt Meydanı'nda Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Bandosu, Bakırköy Özgürlük Alanı'nda Hava Harp Okulu Bandosu, Kadıköy Meydanı'nda 1. Ordu Komutanlığı Bandosu, Üsküdar İskele Meydanı'nda Piyade Okul Komutanlığı Bandosu konser verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber