ÜDS Ekim dönemi sınav başvuruları 1-12 Eylül'de

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2008 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS) 2008-Ekim dönemi başvuruları 1-12 Eylül 2008 tarihleri arasında yapılacak.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan yaptığı yazılı açıklamada, doçent adaylarının ÜDS'ye girmesi gerektiğini belirterek, ÜDS'nin Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinde, fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler olmak üzere 3 ayrı alanda, yılda iki kez Mart ve Ekim aylarında yapıldığını anımsattı.

Yarımağan, sınavın Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van illeri ile Lefkoşa ve Bişkek'de merkezi olarak gerçekleştirileceğini bildirdi.

Adayların, 12 Ekim 2008 tarihindeki sınav için başvurularını 1-12 Eylül tarihleri arasında yapmaları gerekiyor. Başvuru evrakları ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ve üniversite rektörlüklerinden alınacak ve başvurular elektronik ortamda yapılacak. Başvuru merkezleri, ÖSYM'nin "http://www.osym.gov.tr" internet adresinden de öğrenilebilecek.

Açıklamaya göre, sınavda 100 üzerinden 65 veya daha fazla puan alan doçent adayları başarılı sayılacak. Yabancı dil koşulunu karşılamak için, doktora adayları ve sanatta yeterlilik çalışmalarına başvuracak adayların da ÜDS'ye girmeleri ve 100 üzerinden 55 veya daha fazla puan almaları gerekiyor.

Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'na (YDUS) da KPDS ve ÜDS'den 100 üzerinden en az 50 ve üzeri puan alan adaylar katılabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber