Unakıtan çifti, topladıkları 'mil' puanlarla bedava umreye gitmişler

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Ağustos 2008 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve eşi Ahsen Unakıtan'ın 20/28 Ağustos tarihleri arasında umre yaptığı, İstanbul-Medine-İstanbul uçuşlarını Miles&Miles hesaplarında topladıkları ?bedava millerle? yaptıkları ortaya çıktı.

GERÇEK GÜNDEM'in edindiği bilgiye göre, Unakıtan çifti aile bireyleriyle birlikte 20 Ağustos'ta İstanbul'dan Medine'ye uçtu. Unakıtan çifti, 28 Şubat Perşembe günü de İstanbul'a döndü.

?Elit Kart? sahibi Unakıtan ve eşinin biletleri bu kartlarda topladıkları millerden aldığı belirtildi. Millerin, kamu millerinden olmadığı, Unakıtanlar'ın özel uçak yolculuklarında topladığı miller olduğu bildirildi.

Bu kadar özel seyahati ne zaman yaptı?

Elit kart alabilmek için bir yıl içinde 25 bin mil club-mil toplamak gerekiyor. Bu da THY uçaklarıyla 25 bin mil yol yapmak anlamına geliyor. 25 bin mil toplayabilmek için İki kez ABD'ye, 10 kez Ankara'dan İstanbul'a gidip gelmek gerekiyor.

Unakıtan 30 bin mili de İstanbul-Medine-İstanbul seyahati için kullandığı dikkate alındığında, mil hesabında en az 55 bin mil olması, yani dünyanın etrafını uçakla en az iki kez dolanması gerekiyor. Aynı şekilde Ahsen Unakıtan'ın da 55 bin mili yaklaşık iki yıl içinde toplaması gerekiyor.

Unakıtan çiftinin bu kadar yoğun iş temposu içinde bu kadar çok ?özel? uçak yolculuğu yapamayacağı yorumları yapılırken, millerin, THY ile anlaşmalı bir bankanın kredi kartıyla yapılan harcamalardan da gelmiş olabileceğine dikkat çekildi.

Miles&Miles uygulamasında, bir bilet alabilecek kadar milin başkalarına devredilmesi mümkün, ancak, birkaç kişinin millerini toplayarak bir bilet alması imkansız.

Başbakanlık genelge yayınlamıştı

Maliye kaynakları, Unakıtan çiftinin milleri özel seyahatlerinde topladığını söylüyor. Kamu parasıyla yapılan uçuşlarda toplanan miller, Başbakanlık genelgesiyle bir havuzda toplanıyor.

Gerçek Gündem

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber