Belediyeden TOKİ konutlarına mühür

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Ağustos 2008 19:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adil ÖNAL/BİNGÖL, (DHA)

BİNGÖL Belediyesi, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Bingöl Emniyet Müdürlüğü personeli için yapımına başladığı 360 adet konuta ruhsat alınmadığı gerekçesiyle mühürledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Bahri Keskin, ?Kanunların bize vermiş olduğu yetkiye dayanarak, işimizi yapıyoruz. Biz ilgili firma yetkililerine, daha önce ruhsat almaları konusunda tebligat yaptık. Aradan uzun bir süre geçmesine rağmen bize gelmediler ve müracaatta bulunmadılar? dedi.

Bingöl Emniyet Müdürlüğü personeli için TOKİ tarafından Emniyet Müdürlüğü bahçesinde yaptırılan 360 konutun inşaatı, belediye tarafından ruhsat alınmadığı gerekçesiyle müdürlendi. TOKİ Şantiye Şefi Hikmet Yaralkış, belediye yetkililerinin kendilerinden fazla miktarda para talebinde bulunduklarını ve bu parayı ödemedikleri gerekçesiyle inşaatın mühürlendiğini ileri sürdü. Kanunlar çerçevesinde, ruhsat alımı için belirlenen meblağın net olduğunu ifade eden Yaralkış, ?TOKİ tarafından 360 konut yapılıyor. Bugüne kadar bir sıkıntı yoktu. Ruhsat alımı için belediyeye müracaatta bulunduk. Ruhsat alımı için 55 bin YTL civarında bir ödeme yapmamız gerekirken, Belediye, bizden fazla para talebinde bulundu. Böyle bir miktarı ödemeye yetkimiz olmadığı için bunu kabul etmedik. Ruhsat alımı için biz müracaatımızı yaptık. Gerekli olan parayı ödemeye de hazırız. Şu an, burada 300 civarında çalışanımız var. İnşaatı durdurmaları ve mühürlemeleri doğru değil? dedi.

Bingöl Belediye Başkan Yardımcısı Bahri Keskin, mühürlemenin yasal olduğunu, TOKİ inşaat firmasını ruhsat almaya davet ettiklerini söyledi. Firma yetkilisinin iddialarını kabul etmeyen Keskin, ?Bingöl belediyesi olarak kanunların bize vermiş olduğu yetkiye dayanarak, işimizi yapıyoruz. Biz ilgili firma yetkililerine daha önce ruhsat almaları konusunda tebligat yaptık. Aradan uzun bir süre geçmesine rağmen bu arkadaşlar bize gelmediler ve müracaatta bulunmadılar. Biz, kesinlikle fazla bir para talebinde bulunmadık. Sadece ruhsat almaya davet ettik. Ruhsat almadıkları için de biz mecburen inşaattı mühürledik? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber