İzmir'de 243 okul binası riskli bulundu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2008 10:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- İzmir ve ilçelerinde son yıllarda yapılan, laboratuvar testleri ve fizibilite incelemelerinden geçen 3 bin 589 okul binasından 243'ü "riskli" bulundu. Riskli binalardan 116'sının "çürük", 49'unun "çok çürük" olduğu tespit edildi.

Çok çürük 49 binadan 16'sının güçlendirme çalışmasının devam ettiği ve yeni eğitim-öğretim yılına yetiştirilmeye çalışıldığı belirtildi.

Güçlendirme çalışmalarına 5 milyon YTL harcandığı, 22 okul binasının ihale hazırlıklarının sürdüğü, 4 milyon YTL ödenek ile güçlendirmelerinin yapılacağı belirtildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliğince verilen raporda, 6 okulun yıkılması istendi, 4 okulun ise güçlendirilmesine gerek duyulmadı. İzmir Büyükşehir Belediyesinin de bir okul binasının güçlendirmesini üstlendiği ifade edildi.

İl Genel Meclis Üyesi Ercan Tatı, yıkım kararı verilen okulların eğitim-öğretime devam etmesinin "ölümcül bir hata" olduğunu savunarak, "Örneğin üniversite 6 binanın yıkılması yönünde rapor verdi. Biz ne yaptık? Hala yıkmadık. Yeniden değerlendirmek üzere başka bir üniversiteye havale ettik. Güçlendirilmesi gereken 22 binayı da belirsiz bir tarihe bıraktık. Oysa deprem bizi bekler mi? Bırakın bu binaların eğitim-öğretime açılmasını, içine bile girilemez" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber