Fen, Sosyal Bilimler, Spor ile her türdeki Anadolu Liselerine öğretmen başvuruları

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Eylül 2008 19:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liselerine Öğretmen Başvuru ve Atama Kılavuzu yayımlandı

3. GENEL AÇIKLAMALAR

3.1.Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenleri seçme sınavına katılıp başarılı olan öğretmenler, yazılı veya seçme sınavı sonucuna göre atama yapılan Anadolu Lisesi türü eğitim kurumlarından sadece birine atanmak için başvuruda bulunabilirler.

3.2.Bu kılavuz; hâlen Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarında görev yapan Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri ile her türdeki Anadolu Liselerine öğretmen seçimi için yapılan yazılı ve seçme sınavlarda başarılı olan öğretmenler ile, ilgili Yönetmenliğin 18'inci maddesinin ?b? fıkrasına göre başvuruda bulunan öğretmenlerin, bu tür eğitim kurumlarına başvuru ve atama işlemlerini kapsar.

3.3. Bu atama döneminde, Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri ile her türdeki Anadolu Liselerine atama yapmak üzere EK-1 Tablo'daki alanlarda başvuru alınacaktır.

3.4. Öğrenim gördüğü alanı dışında farklı bir alanda öğretmen olarak istihdam edilmiş olmakla birlikte öğrenimi esas alınarak yazılı ve seçme sınavına alınmış ve başarılı olmuş öğretmenler başvuruda bulunabileceklerdir.

3.5. Hâlen Anadolu Liselerinde kadrolu öğretmen olarak görev yapanlardan, yazılı ve seçme sınavına katılıp başarılı olanlar, kendi türündeki eğitim kurumlarını tercih edemeyeceklerdir.

3.6. Ataması gerçekleştirilenler, atama tarihinden sonra oluşan özürlerinden dolayı, Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmenliğinde belirtilen özür durumlarına bağlı olarak, eski görev yerinden ayrılmamış olmak şartıyla iptal isteğinde bulunabileceklerdir.

3.7. Aylıksız izinli olanlar hariç, geçici görevli olanlar ve yurt dışı görevde bulunanlardan, başvuru tarihleri arasında göreve başlayanların başvuruları kabul edilecektir.

3.8. 2005 yılında, 2005/73 nolu Genelge ile yapılan atamaların, yargı kararı ile iptaline ve geri alınmasına karar verildiğinden bu Genelge kapsamında Anadolu Lisesi türü eğitim kurumlarına atanıp da daha sonra çeşitli nedenlerle bu kapsamdaki eğitim kurumlarından ayrılanlar ilgili Yönetmeliğin 16'ncı maddesine göre başvuruda bulunamazlar.

3.9. Eğitim kurumunda idareci (müdür, müdür yardımcısı, müdür başyardımcısı) konumunda olanlar Anadolu Lisesi türü eğitim kurumlarına atandığı takdirde idarecilik görevi sona erer.

3.10. Bilim ve Sanat Merkezlerine atanmak için başvuruda bulunanlar, , yazılı veya seçme sınavı sonucuna göre atama yapılan Anadolu Lisesi türü eğitim kurumlarına atama başvurusunda bulunamazlar.

3.11. Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri ile Her türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin Seçimi ve Atamalarına Dair Yönetmeliğin ? Yer Değiştirme? başlıklı 17'nci maddesi ile Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin ?Hizmetin gereği olarak yapılacak yer değiştirmeler? başlıklı 31'inci maddesinin 3. fıkrası göz önüne alınarak başvuruda bulunulacaktır.


Başvuru ve Atama Kılavuzu için Tıklayınız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber