Fen ve Anadolu liselerine öğretmen atamaları başladı ama sorun var

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Eylül 2008 10:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri İle Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenleri Seçme Sınavı E-Kılavuzu ile yapılan sınavda başarılı olanların ataması sınav puan üstünlüğüne; bu tür okullarda daha önce görev yapanların ataması ise hizmet puanı üstünlüğüne göre, Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liselerine Öğretmen Başvuru ve Atama Kılavuzu hükümlerine göre yapılacak.

Başvurular http://basvurular.meb.gov.tr/bsv2/FenAndAtaEylul2008/default.aspx adresinden yapılmaya başlandı. Kılavuza göre Başvurular 01?04 Eylül 2008 tarihleri arasında yapılacaktı fakat sistem 2 Eylül akşamı açılabildi, bu nedenle sürenin uzatılması gerekmektedir.

Ayrıca; Personel Genel Müdürlüğü Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenleri Seçme Sınavı Başvurusu http://basvurular.meb.gov.tr/bsv1/AndFenLisesiSinavBasvurusu/default.aspx sayfasında şu açıklama yer almaktadır:

 
ÖNEMLİ NOT 1 
 
1-KİŞİ BAŞVURU  YAPARKEN  EĞER "MULAKATA GİRMEK İSTEMİYORUM" SEÇENEĞİNİ SEÇERSE SADECE "YAZILI SINAVA GÖRE ATANAN OKULLARIN" SINAVINA BAŞVURMUŞ OLMAKTADIR.  

2-KİŞİ BAŞVURU YAPARKEN  EĞER HERHANGİ BİR MULAKATLI OKUL TÜRÜNÜN MÜLAKATINA KATILMAK İSTİYORUM SEÇENEKLERİNDEN BİRİNİ SEÇERSE, KİŞİ HEM "YAZILI SINAVA GÖRE  ATANAN OKULLARIN" SINAVINA HEMDE SEÇTİĞİ MÜLAKATLI OKULUN SINAVINA GİRME HAKKINA SAHİP OLACAKTIR.


Sınav Başvurusu esnasında kişi; herhangi bir  mülakatlı okul türünün mülakatına katılmak istiyorum seçeneğini seçerse, hem  "yazılı sınava göre atanan okulların" sınavına hem de seçtiği mülakatlı okulun sınavına girme hakkına sahip olmaktaydı. 

Fakat Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liselerine Öğretmen Atama Başvuruları http://basvurular.meb.gov.tr/bsv2/FenAndAtaEylul2008/default.aspx sayfasında Mülakata çağrılmayanlara mülakatlı okul türü olan okullar açılmakta olup yazılı sınava göre atanılan okullar açılmamaktadır. 

Yani mülakata çağrılmayan veya gitmeyenler; Fen Lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi başvurusu yapabilmekte Anadolu Lisesi türünden okullara başvuru yapamamaktadır. 

Hem mülakatta başarılı olup hem de sınavda başarılı olanların her iki okul türüne aynı anda başvuru yapmalarının önü açılmalıdır. 

2005/73 nolu genelgeye göre atanıp ta mahkeme kararı neticesinde il emrine çekilen öğretmenler ile ilişikleri kesilmeyen öğretmenlerde başvuru yapamamaktadırlar bu kişiler il emrine atandıklarından ve işlikleri kesilmediklerinden Bu kişilere sistem tarafından zaten Anadolu Lisesi öğretmenisin denilmektedir. 

Bizzat öğretmen ihtiyacı olduğu biline okulların bu kadroları başvuru esnasında çıkmamaktadır. 

Bu sorunların bir an önce çözümlenmesi gerekmektedir.  

Yukarıda sıraladığımız sorunlar dışında bu konuyla ilgili sorunları haberin yorumlar kısmına yazmanızı rica ediyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber