Adıyaman'daki 5,1'lik deprem korkuttu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2008 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrasında bir çok binanın kullanılamaz hale geldiği bildirildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, merkez üssü Adıyaman'ın Samsat ilçesi olan, 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 05.22 sularında meyana gelen deprem, çevre il ve ilçelerde de hissedildi. Depremde, şu ana kadar alınan bilgilere göre herhangi bir can kaybı ya da yaralanmaya yaşanmadı.

Deprem sonrasında Samsat'ın yanı sıra, Kahta ve Adıyaman merkezinde de bir çok bina kullanılamaz hale geldi.

Adıyaman merkez Yeşilyurt Mahallesi'nde bulunan Abdullah Yetim'e ait tek katlı betonarme ev deprem sonrasında meydana gelen çatlaklar nedeniyle boşaltıldı.

Adıyaman ve çevre illerden de hissedilen deprem sonrasındaki artçı sarsıntılar nedeniyle vatandaşlar evlerine giremedi.

ADIYAMAN'DAKİ DEPREM ŞANLIURFA'DA DA HİSSEDİLDİ

Sabah saatlerinde Adıyaman'da meydana gelen deprem Şanlıurfa'da da hissedildi. Artçı sarsıntıların meydana gelmediği 6-7 saniyelik depremde can ve mal kaybı olmadı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları Enstütüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 05.22'de meydana gelen ve merkez üssü Adıyaman'ın Samsat ilçesi olan 5.1 büyüklüğündeki deprem, çevre il ve ilçelerde de hissedildi. Sarsıntı, Şanlıurfa'da da hissedildi. Sahurdan sonra meydana gelen kısa süreli sarsıntıya uykuda yakalanan Şanlıurfalılar, evlerinden çıkarak sokağa ve parklara koştu. Artçı sarsıntıların meydana gelmediği 6-7 saniyelik depremde can ve mal kaybı olmadı.

Uzun süredir ilk defa böyle şiddetli bir sarsıntıyı yaşadıklarını anlatan bazı vatandaşlar, sahurlarını yaptıklarını ve sabah namazını kılıp yeni uykuya daldıkları sırada sarsıntıyı hissettiklerini söyledi. Bazı vatandaşlar ise ailelerinin panik yaşamaması için haber vermediğini ve artçı sarsıntıları yaşamadıklarından telaşlandırmak istemediklerini belirtti. Deprem sebebiyle evlerini terk eden bazı vatandaşlar sabah namazını parkta kılarken, bazı vatandaşlarsa yarım kalan uykularını parktaki ağaçların altında deva ettirdikleri görüldü. Bazı aileler küçük yaştaki çocuklarını da yanlarına alıp parklara akın ederken, bazıları ise araçlarına binerek gezmeyi tercih etti.

DEPREM ŞANLIURFA'DA DA KORKUYA NEDEN OLDU

Alınan bilgiye göre, merkez üssü Adıyaman'ın Samsat ilçesi olan 5.1 şiddetindeki deprem, Şanlıurfa ve bazı ilçelerinde de hissedildi. Deprem nedeniyle korkuya kapılan vatandaşlar, dışarı çıkarak park ve bahçelerde bekledi.

Meydana gelen sarsıntıdan ötürü paniğe kapılıp rahatsızlanan Abdullah Hurma (44) adlı vatandaş ile heyecanlanarak dışarı çıkmaya çalışırken, merdivenden düşüp ayağını inciten bir kişinin de hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Bazı vatandaşların hala evlerine giremediği gözlendi.

GAZİANTEP'TE DE HİSSEDİLDİ

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 05.22'de meydana gelen ve merkez üssü Adıyaman'ın Samsat ilçesi olan 5.1 büyüklüğündeki deprem, çevre il ve ilçelerde de hissedildi.

Sarsıntı, Gaziantep'te de hissedildi. Sahurdan sonra meydana gelen kısa süreli sarsıntıya uykuda yakalanan Gaziantepliler, evlerinin balkonlarını çıkarak olan biteni anlamaya çalıştı. Artçı sarsıntıların meydana gelmediği 6-7 saniyelik depremde can ve mal kaybı olmadı.

Uzun süredir ilk defa böyle şiddetli bir sarsıntıyı yaşadıklarını anlatan bazı vatandaşlar, sahurlarını yaptıklarını ve sabah namazını kılıp yeni uykuya daldıkları sırada sarsıntıyı hissettiklerini söyledi.

Binalardan çatırtılar duyduklarını anlatan vatandaşlar, depremin kısa sürmesine sevindiklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber