SSK önünde 3 günlük nöbet eylemi

Haber Giriş : 09 Kasım 2004 05:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devrine karşı düzenlediği eylemler çerçevesinde SSK kurumları önünde 3 günlük nöbet tutma eylemi başlattı.

Unkapanı'ndaki SSK İstanbul İhtiyarlık Sigorta Müdürlüğü önündeki eyleme DİSK Genel Sekreteri Musa Çam da katıldı. Emek Platformu üyelerinin de destek verdiği eyleme ilişkin bir basın açıklaması yapan Çam, 1946'da kurulan SSK'nın 58 yıllık süre içinde siyasi iktidarların arpalığı haline dönüştürüldüğünü ve son 25 yıl içinde de toplanan paraların işadamları ve holdinglere peşkeş çekildiğini öne sürdü.

SSK'nın, Sağlık Bakanlığı'na hiçbir şekilde devredilmemesi gerektiğini savunan Çam, şunları söyledi:

''Biz de SSK'nın verdiği hizmetten memnun değiliz. Orada çalışan doktorlar da, hemşireler de. Ama bunun çözümü ve SSK'ların kurtuluşu Sağlık Bakanlığı'na ve oradan da İl Özel İdaresi'ne devredilmesi değil, tıpkı OECD ülkelerinde olduğu gibi, devletin sosyal güvenliğe katkı vermesidir. Bugün OECD ülkelerinde sosyal güvenliğe katkı payı en düşük yüzde 25-30'dur. Bu yüzde 80'lere kadar çıkmıştır. Sosyal devletin görevi, devletin sosyal güvenliğe katkı yapması ve vatandaşın Anayasa'da yer aldığı gibi sosyal güvenlikten yeterince faydalanmasıdır.''

Çam, SSK'nın devrine karşı çıkmak amacıyla geçen hafta tüm hastane bahçelerinde SSK hastanelerini koruma çadırları kurduklarını, bugünden itibaren de tüm hastaneler ile SSK kurumları önünde 3 gün nöbet tutma eylemi başlattıklarını bildirdi.

Musa Çam, 11 Kasım Perşembe günü de, Aksaray Migros önünden Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kadar yürüneceğini belirterek, ''Yasa Meclis'ten çekilene kadar eylemlerimiz devam edecek'' dedi. Basın açıklamasının ardından ''SSK bizimdir bizim kalacak'', ''SSK halkındır satılamaz'' şeklinde slogan atan grup, daha sonra dağıldı.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber