Gümrüklerde Kürşad Tüzmen ekibine tasfiye

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Eylül 2008 07:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı'ya bağlı olan gümrüklerdeki kadrolarda bir dizi değişikliğe gidildi. 59. Hükümet döneminde gümrüklerden sorumlu olan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in atadığı Habur Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Mehmet Ulusoy görevden alınırken, bazı başmüdürlerin de görev yeri değiştirildi.

Ulusoy, Habur Gümrük Başmüdürlüğü'ne 2006'da getirilmişti.

Atamalar kapsamında Gümrükler Kontrol Genel Müdür Yardımcılığı'na Doğan Kanmaz atandı. Birçok şehirdeki müdürlüklerde de değişime gidildi.

Gümrük Müsteşarlığı 22 Temmuz seçimlerinden sonra Tüzmen'den alınarak Yazıcı'ya bağlanmıştı. Yazıcı göreve geldikten sonra dönemin Müsteşar Vekili Bülent Ertem'in yerine Emin Zararsız'ı Gümrük Müsteşarlığı'na getirmişti. Yazıcı'nın atama kararları, ?Kritik noktalardaki Tüzmen ekibi tasfiye ediliyor? yorumlarına yol açtı.

Dış Ticaretten de sorumlu olan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, son olarak Rusya ile yaşanan gümrük krizinde, hükümetle görüş ayrılığına düşmüştü. Tüzmen'in önerdiği misilleme paket Bakanlar Kurulu'nda kabul görmemişti.

Bakan Tüzmen'in tasarruflarına yönelik hükümet müdahalesinin Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) boyutu da var. ?Tüzmen ekibinden' bilinen TİM?Başkanı Oğuz Satıcı'nın koltuğuna hükümete yakınlığı ile bilinen Mehmet Büyükekşi'nin aday olması da bu kapsamda değerlendiriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber