Kent eşkiyayasına karşı 4 bakanlı mini hükümet kuruldu.

Haber Giriş : 09 Kasım 2004 10:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, madde bağımlılığı ve kapkaç olmak üzere bu tarzdaki olayları araştırmak ve gerekli tedbirleri almak üzere 4 bakandan oluşan bir komite kurulduğunu söyledi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "1 Nisan'da yürürlüğe girecek Türk Ceza Kanunu'nda kapkaç suçlarının cezaları önemli ölçüde ağırlaştırılmıştır. Ancak konu bütün boyutlarıyla ele alınsın diye 4 bakan arkadaşımızın katılımıyla bir komite kurulmuştur. İşin diğer yönleri, ceza hukuku dışındaki yönleri de araştırılmak suretiyle, konuya hükümet olarak hassasiyetle baktığımızı göstermek istiyoruz" dedi.

Komitenin Devlet Bakanı Güldal Akşit, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'dan oluştuğunu söyleyen Çiçek, komitenin madde bağımlılığı ve kapkaç başta olmak üzere bu tarzdaki olayların sebeplerini araştıracağını ve alınacak tedbirleri belirleyeceğini ifade etti.

Çiçek, ABD'deki seçimlerin ardından Irak'ta operasyonların yeniden başladığını, sıkıyönetimin söz konusu olduğunu söyledi. Çiçek, "Bütün bunların bizim açımızdan önemi büyük. Önümüzdeki günlerde bu yönde bazı çalışmalar, toplantılar yapılacak, yapılıyor. Özellikle Irak'a komşu ülkelerin biraraya geleceği bir toplantı yapılacak. Irak'ta yapılacak seçimler öncesi bu toplantıların hepsi bizim açımızdan fevkalade üzerinde durmaya değer toplantılar olarak görülüyor" dedi

Milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber