Diyanet'te 3 bin din görevlisi açığı var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2008 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Türkiye'de 3 bin din adamı bulunduğunu belirterek, bu açığı kapatmak üzere çalışma yürüttüklerini söyledi.

Prof. Dr. Bardakoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığının 2008 yılı çalışma programında yer alan il ve ilçe müftülükleriyle Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı ile bir Kuran kursunun temel atma törenine katılmak üzere Uşak'a geldi.

Kente gelişinde ilk olarak Uşak Valisi Kayhan Kavas'ı makamında ziyaret eden Prof. Dr. Bardakoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kuran kurslarını çok önemsediklerini ifade ederek, ?Burada verdiğimiz din dersleri, Milli Eğitimin verdiği din derslerini destekler, hiç bir zaman alternatif değildir? dedi.

Prof. Dr. Bardakoğlu, Türkiye'de din görevlisi açığına da değinerek, ?Türkiye'de 3 bin görevlisi açığı var, bu açığı kapatmak bizim görevimiz. Bununla ilgili çalışmayı yürütüyoruz. Açık, geçtiğimiz yıllara oranla çok az, umarım kısa sürede kapatacağız? diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, ziyaretinde Uşak Valisi Kayhan Kavas'a başkanlığı yayınlarından bazı din kitapları hediye etti.

Vali Kavas da Prof. Dr. Bardakoğlu'na Uşak'ın tarihinin anlatıldığı kitap ile Uşak'ın simgesi Karun Hazinelerinin en değerli parçası olarak gösterilen ?Kanatlı Deniz Atı Broşu? imitasyonu ve Uşak halısı hediye etti.

ULU CAMİDE VAAZ

Valiliğin ardından Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın'ı ziyaret eden Prof. Dr. Bardakoğlu, Ramazanın ilk cuma namazını da Uşak'ta tarihi Ulu Camide kıldı.

Namaz sırasında, cemaate cuma vaazı veren Prof. Dr. Bardakoğlu, Ramazan ayının, ibadet ayı olduğunu belirtti. Ramazanın tüm Türkiye ve İslam aleminde huzur içinde geçtiğini ifade eden Prof. Dr. Bardakoğlu, bunun devamını diledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber