Yargıtay'ın önünde darbe protestosu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2008 15:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Darbe Karşıtı Platform' isimli yaklaşık 30 kişilik grup, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı önünde 12 Eylül 1980 darbesini protesto etti.

''12 Eylül Darbecilerini Yargılayalım'' pankartı açan grup, ''Gün gelecek, devran dönecek darbeciler halka cevap verecek'' ve ''Darbecileri korumayalım'' şeklinde slogan attı.

Gruptan yapılan açıklamada, 12 Eylül 1980 faşist darbesinin Türkiye'de meydana getirdiği ağır hasar ve kalıcı acının hesabını sormak için biraraya gelindiği ifade edildi. Açıklamada, "Kendi varlık nedenimiz olan anayasal düzeni defalarca tasfiye etmiş darbeciliği suçlamak üzere bugüne kadar hiçbir girişimde bulunmamış yüksek mahkeme savcılığının önünde karanlığın tüm faillerini halklar adına suçlamak için toplandık. 12 Eylül faşist cuntasının halka hesap vermesi gerekir, onları bu hesabı vermekten kurtaran hiçbir anayasa temel hak ve özgürlükleri güvence altına alınamayacak" denildi.

Açıklamanın devamında, bir darbe girişiminin, Ergenekon davasının yargı önüne çıkarıldığı günlerde olunduğuna işaret edilerek, şu görüşlere yer verildi:

"Biz savcılığın suçlamalarını dinledik. Şimdi de herkes kulağını bize vermelidir. Darbe rejiminin gerçek niteliğini teşhir etmek, işlediği bütün suçları açığa çıkarmak bizim işimizdir. Ergenekon davası buzdağının gözüken kısmıdır. Çünkü on yıllardır siyasal, sendikal, mesleki, toplumsal muhalefete, yoksul halklara ve kürt siyasal muhalefetine karşı işlenen örgütlü suçların inkar ve imhanın iç içe geçmiş tüm faillerin ortaya çıkarılması gerekir. 12 Eylül bizlere gösterdi ki askeri darbeler halklara karşı kontr-gerilla faaliyetlerin en açık dışavurumudur. Darbecilerden hesap soramamak, yeni darbelerin ve halklara karşı kontra suçlarının süreklilik garantisidir. Halklara karşı yürütülmüş tüm açık ve örtülü suçların hesabı verilmelidir. Darbeciler yargılanmalıdır. 12 Eylül rejimi tasfiye edilmelidir.''

Polis, eylemle ilgili geniş güvenlik önlemi alırken, açıklama sonrası grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber