Eşeğe altın takan belediye başkanının ilginç uygulamaları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2008 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aksaray'ın Eskil ilçesi Belediye Başkanı Şerafettin Meral, eşeğe altın takması, halkla birlikte sokaklarda ayakkabısız yürütmesi ve makam odasının kapısını sökmesiyle adından söz ettiriyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, yaklaşık 9 yıldır Eskil'in belediye başkanı olan Şerafettin Meral, başkanlığı döneminde birçok ilginç uygulamaya imza attı.

İlçeye bugüne kadar su taşıyan eşeği altın takarak emekliye ayıran başkan Meral, caddelere parke döşettikten sonra halkla birlikte sokaklarda ayakkabısız yürüdü. Halkın kendisine daha kolay ulaşabilmesi için makam odasının kapısını söktüren Meral, çok sayıda ilginç icraat yaptı.

Başkanlığı döneminde her zaman, ''Halka nasıl daha fazla yararlı olunabilir?'' düşüncesiyle hareket ettiğini ifade eden Meral, ''Önce halkın güvenini kazandım. Bunun için ilçeye gözüm gibi baktım. Hep çalıştım, hiç durmadım, ilklere imza attım. İlçemizin adından sıkça söz ettirmeye başladım'' dedi.

-RENKLİ UYGULAMALARLA ANILIYOR-

Bugüne kadar birçok ilginç uygulamaya imza attığını ifade eden Meral, 1994 yılında başkan seçildikten hemen sonra makam kapısını, belediyenin halkın yeri olduğunu gösterebilmek adına 35 günlüğüne söktüğünü, uygulama amacına ulaştıktan sonra kapıyı tekrar taktırdığını belirtti.

Başkanlığı dönemi öncesi ilçede su problemi olduğunu belirten Meral, ''Halk, sağlıklı olmayan kuyudan çıkartılan suyu içmek zorunda kalıyordu. Suları da eşekle evlerine taşıyorlardı. Yaptığımız uzun uğraşlar sonunda kaliteli suyu ilçemize getirdik. Bugüne kadar evlere su taşıyan eşekleri de altın takarak ödüllendirdim'' dedi.

İlçede kanalizasyon çalışmaları ve parke taşı döşeme çalışmalarını tamamladıklarını vurgulayan Meral şunları kaydetti:

''İlçede daha önce çizmelerle dolaşılıyordu. Memurlara da özel olarak çizme almıştım, kışın giyiyorlardı. Yaz başlangıcında ise tekrar belediyemize çizmeleri veriyorlardı. Ben yollara parke taşı döşeme çalışmasından önce, ilçede herkesi ayakkabısız yürüteceğime söz vermiştim. Çalışma tamamlandığında ben de dahil birçok kişi ilçede ayakkabısız yürüdük. Ben çalışıyorum, icraatlarımı da bu tür etkinliklerle renklendiriyorum.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber