8 Eylül 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 08 Eylül 2008 08:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADLİ YIL BAŞLIYOR

-Adli yıl Yargıtay'da düzenlenecek törenle başlıyor. Törende devletin zirvesi ile yüksek yargı bir araya geliyor.

-Adli yıl açılış törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile Yüksek Yargı'nın başkan ve üyeleri katılıyor.

-Adli yılın açılış konuşmasını Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ile Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok yapıyor.

-Adli yılın açılışı nedeniyle Yargıtay Başkanı Gerçeker bir resepsiyon veriyor. (Saat: 10.00/20.00)

-14 MİLYON ÖĞRENCİ İÇİN DERS ZİLİ ÇALIYOR

-2008-2009 yılının ilk ders zili çalıyor. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretimdeki toplam 14 milyon öğrenci ile 662 bin öğretmen, ders başı yapıyor.

-Yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Gaziantep'te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in katılacağı bir tören düzenleniyor. Başbakan Erdoğan, düzenlenecek törenle 2008-2009 Eğitim ve Öğretim Yılı için yapımı tamamlanan okulların toplu açılışlarını gerçekleştiriyor.

-Başbakan Erdoğan daha sonra, Abdülkadir Konukoğlu İlköğretim Okulu ve İş Okulu'nu ziyaret ediyor. (Saat: 14.30/16.00)(izleniyor)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sırasıyla Estonya Büyükelçisi Aivo Orav ve Polonya Büyükelçisi Marcin Wilczek'i kabul ediyor. (Saat: 14.00/16.00)

-BABACAN'IN ULUSAL PROGRAM GÖRÜŞMELERİ

-Dışişleri Bakanı Ali Babacan Ulusal Program ile ilgili olarak sırasıyla DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras ve DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ü ziyaret ediyor. (Saat: 13.00/17.00/18.30)

-TÜZMEN KRECKE GÖRÜŞMESİ

-Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Lüksemburg Ekonomi Dış Ticaret ve Spor Bakanı Jeannot Krecke ile bir araya geliyor.

-Konuk Bakan ve beraberindeki heyet daha sonra TOBB'u ziyaret ediyor. (Saat: 10.00/11.30)

-BEBEK ÖLÜMLERİ RAPORU AÇIKLANIYOR

-Türk Tabipleri Birliği ve Ankara Tabip Odası'nca Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki bebek ölümlerini incelemek amacıyla oluşturulan Bilimsel Kurul, Bebek Ölümleri Raporu'nu açıklıyor. (Saat: 11.30)

-YARGI ÇALIŞANLARININ YARISI ADLİ TATİLDE DE ÇALIŞTI

-Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu'nun, 1 Ağustos-8 Eylül tarihleri arasında adli tatil yapan yargı çalışanları üzerinde yaptığı araştırmada çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Yargı çalışanlarının yüzde 53'ünün tatilde çalıştığı, yüzde 28'inin tatilini evde geçirdiği, yüzde 14'ünün memleketine gittiği, yüzde 5'inin de otel veya yazlık evde tatilini geçirdiği belirlendi.

-YARSAV: "HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ YARGININ REFERANSIDIR"

-YARSAV, yeni adli yılı açılışı nedeniyle yaptığı açıklamada, "Bir hukuk devletinde hukukun üstünlüğü ilkesi, yargının tek referansıdır. Ancak hukukun üstünlüğü ilkesinin, sadece yargının görev alanında geçerli olmadığı; beklentileriyle örtüşen durumlarda değil, her koşulda yasama ve yürütme organları yönünden de geçerli olduğu inancı artık mutlak bir biçimde yerleşmelidir. Erkler ayrılığı ilkesi özenle korunmalıdır. Yargı organlarının, Ulus adına egemenlik yetkisi kullandığı ve bu yetkinin de kurucu irade tarafından Anayasa yoluyla verildiği asla gözden uzak tutulmamalıdır" dedi.

-İMKB BAŞKANI ERKAN: BORSADA YERLİ ALEYHİNE VERGİ SİSTEMİNE SON VERİLSİN, BIYIKLI YABANCI SORUNU BİTSİN

-İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, vergide yerli aleyhine eşitsizlik nedeniyle, ?bıyıklı yabancı? olarak nitelendirilen, Türk yatırımcıların İMKB'de ?yabancı' olarak işlem yapmasından duyduğu rahatsızlığı ifade ederek, ?Konuyu müteaddit defalar farklı platformlarda dile getirdiğimiz halde henüz sorun devam ediyor. Eşitsizliğin bir an önce giderilmesi gerekiyor? dedi.

-Küresel krizin 515 milyar dolara ulaşan zararının daha da artacağını söyleyen Erkan, krizin etkilerinin Türkiye'de iki çeyrek daha süreceği, 2009 yılı ikinci çeyreğinden itibaren piyasaların toparlanacağı öngörüsünde bulundu.

-İMKB'nin özelleştirilmesi konusundaki önerisini açıklayan Erkan, ?İMKB, ancak KİT yapısına bürünmeden, stratejik rekabet gücüne, ileri teknolojiye sahip bağımsız bir anonim şirket haline gelecek şekilde özelleştirilirse uluslararası piyasalarda daha rahat stratejik işbirlikleri oluşturma fırsatını yakalayabilir? dedi.

-SKANDAL İDDİA MECLİS'TE: ?YALOVA DEVLET HASTANESİ'NDE BİR HASTA 8 SAAT BOYUNCA FİZİK TEDAVİ CİHAZINDA BAĞLI UNUTULDU?

-Yalova Devlet Hastanesi'nde bir hastanın 8 saat boyunca fizik tedavi cihazlarına bağlı bir şekilde fizik tedavi ünitesinde unutulduğu iddia edildi. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a; fizik-Tedavi ünitesinde tedavi gören bir hastanın 15.00 sularında tedavisi bitmesine rağmen, hastanın fizik tedavi cihazlarına bağlı bir şekilde fizik tedavi ünitesinde unutulduğu, üzerine kapının kilitlendiği, olayın hasta yakınlarının müracaatı üzerine gece 23.00 sularında nöbetçi uzman tarafından fark edildiğinin doğruluğunu ve olaya ilişkin açılmış bir soruşturma olup olmadığını sordu.

-CHP Yalova Milletvekili İnce, Bakan Akdağ'a ayrıca, olayın gerçekleştiği sırada, Yalova Devlet Hastanesi'nde başhekimlik görevini yürüten Uzman Doktor Adem Çakır'ın, daha önceki görevi sırasında hakkında yolsuzluk ve usulsüzlük nedeniyle soruşturma açılmasına rağmen, Yalova Devlet Hastanesi'ne başhekim olarak atandığı yönündeki iddiaları da sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber