9 Eylül 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 09 Eylül 2008 08:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-GÜL NAZARBAYEV GÖRÜŞMESİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile Antalya Rixos Otel'deki akşam yemeğinde bir araya geliyor. (Saat: 19.23)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN TUZLA'DA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sırasıyla Şahinler Metal ve Baymak Emma Üretim Tesisi'nin açılış törenlerine katılıyor. (Saat: 18.00/18.30)

-TİM GENEL KURULU YENİ BAŞKANINI SEÇİYOR

-Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin dört adayın yarıştığı ve çekişmeli geçmesi beklenen seçimli Genel Kurulu, İstanbul'da gerçekleşiyor. TİM'in üçüncü başkanının seçileceği Genel Kurula Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen de katılıyor. (Saat: 9.30)

-DENİZ FENERİ DERNEĞİ BASIN TOPLANTISI

-Deniz Feneri Derneği, Almanya'da yürütülen soruşturma ve basında çıkan haberlerle ilgili olarak derneğin Lojistik Merkezi'nde basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

-BAKAN ÇAĞLAYAN'IN TİSK ZİYARETİ

-Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu'nu ziyaret ediyor. (Saat: 12.00)

-?AB VE TÜRKİYE ARASINDAKİ SİVİL TOPLUM DİYALOĞU'NUN GELİŞTİRİLMESİ? PROJESİ'NİN AÇILIŞ KONFERANSI

-Avrupa Birliği tarafından eş-finansman sağlanan ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği tarafından yürütülen ?AB ve Türkiye arasındaki Sivil Toplum Diyaloğu'nun Geliştirilmesi? Projesi'nin açılış Konferansı Sheraton Otel'de düzenleniyor.

-Konferansa Dışişleri Bakanı Başmüzakereci Ali Babacan, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Mac Pierini ve AB Genel Sekreteri Büyükelçi Oğuz Demiralp katılıyor. (Saat: 10.00)

-BAKAN EROĞLU ?SÜRDÜRÜLEBİLİR SU YÖNETİMİ KONFERANSI?NDA

-Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, TÜSİAD tarafından Ceylan Intercontinental Oteli'nde düzenlenecek olan ?Sürdürülebilir Su Yönetimi Konferansı?na katılarak açılış konuşması yapıyor. (Saat: 9.00)

-BAŞBAKAN'IN ÖNÜNE BİR RTÜK BAŞKANI DOSYASI DAHA

-RTÜK Başkanı ve üyelerinin yargılanmasını düzenleyen yasada değişiklik yapılarak Başbakan'ın onayı şartı getirilmesinin ardından mahkemelerdeki dava süreçleri durduruldu. Kurumda yaptığı bir atamaya ilişkin verilen yargı kararını uygulamadığı gerekçesiyle Ankara 21. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Akman'ın dava süreci bu yasa gereği durduruldu.

-Mahkeme, yargılamanın sürebilmesi için Başbakan'dan izin istenmesine, bu amaçla yargılamanın durdurularak dosyanın Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilmesine karar verdi. Başbakan'ın onay vermesi halinde RTÜK Başkanı Akman'ın yargılanmasına devam edilecek.

-?MUM SÖNDÜ?YÜ DEĞİŞTİREN DSP'Lİ YAĞIZ ŞİMDİ DE PİR SULTAN ABDAL'I İDAM ETTİREN TÜRKÜNÜN PEŞİNDE

-Daha önce yaptığı girişimle ?Mum Söndü? ifadesinin Türkçe Sözlük'teki karşılığının değişmesini sağlayan DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız şimdi de Pir Sultan Abdal'ın yaşadığı döneme tanıklık eden ve Hızır Paşa tarafından idam ettirilmesine neden olan üç şiirden biri olan ?Kul olayım kalem tutan eline/Katip Ahvalimi Şah'a böyle yaz?ın peşine düştü.

-Devlet Bakanı Mehmet Aydın'a, Pir Sultan Abdal'a ait olan türkünün TRT'de ?Katip arzuhalim yaz yare böyle? şeklinde okunduğunu belirterek ?türkünün TRT'de aslına uygun olarak söylenmesinin sağlanması için bir girişiminiz olacak mı?' diye soran Yağız'a Bakan Aydın, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in bilgi notuyla yanıt verdi. Aydın, ?Konuyla ilgili akademisyenler tarafından farklı bir düzenleme yapılması halinde, TRT de icrasında bu değişikliğin göz önünde bulundurulacağı'nı kaydetti. Yağız ise yeni bir soru önergesiyle, TRT Genel Müdürü'nün konuyu akademisyenlere götürüp götürmeyeceğini sordu.

-URAS DARBE ÖNERGESİNİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAK

-ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, geçen yasama yılında verdiği darbe iddialarıyla ilgili araştırma önergesinin peşini bırakmayacak. Uras, Meclis açılır açılmaz Meclis Başkanı Köksal Toptan'dan randevu isteyerek, darbe iddialarıyla ilgili önergesinin gündemin ön sıralarına alınması ve araştırma komisyonu kurulması yönünde inisiyatif almasını isteyecek.

-Uras, Meclis'te grubu bulunan siyasi partilere mektup göndererek 4 ayrı uzlaşma komisyonu kurulması çağrısında bulunan Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın kendisine mektup göndermemesini bir eksiklik olarak gördüğünü belirterek ?Benim bağlı olduğum tek grup A Rh pozitif kan grubudur? sözleriyle sitem etti. Siyasetin grup merkezli değil milletvekili bazında yapılması gerektiğini belirten Uras, ?grubun kadar görüş, konuş? yaklaşımını doğru bulmadığını söyledi.

-RUS GÜMRÜKLERİNE TAKILAN TEKSTİLCİ İKİNCİ SEZONU DA KAÇIRMAKTAN ENDİŞELİ

-Merter Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ercan Tan, tırların Rus gümrüklerinde beklemesinden dolayı bir sezonu kaçırdıklarını, gümrüklerin 20 gün daha açılmaması halinde ikinci sezonu da kaçıracaklarını kaydetti. Sezonu kaçırdıkları için 700 milyon dolar zarar ettiklerine dikkat çeken Tan, ikinci sezonun da kaçırılmasından da endişe ettiklerini belirtti.

-RAKI ÜRETİMİ AZALDI

-Rakı üretimi Ocak-Temmuz döneminde yüzde 11.2 azalarak 22 milyon 955 bin 810 litreye düşerken, şarap üretimi yüzde 27.2 artarak 16 milyon 441 bin 584'e, bira üretimi de yüzde 11.5 artışla 639 milyon 923 bin 882 litreye çıktı.

-TÜRKİYE TURİST SAYISINDA SIKINTI ÇEKMESE DE İŞLETMELER KARA GEÇEMİYOR

-Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Ahmet Barut 2008'in ilk sekiz ayı için yabancı turist sayısında yüzde 15'lik bir artış olduğunu bu bakımından genel tabloda bir sıkıntının olmadığını belirtti. Sıkıntının ?karlılıkta? olduğunu öne süren Barut, ?İşletmeler bazında tablo pek parlak değil. Bunun nedeni de maliyetlerimizde artışlar olması? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber