Aydın Doğan'ın akaryakıtı kaçak çıktı. Doğan tutuklanabilir

Haber Giriş : 09 Eylül 2008 11:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

www.turktime.com'in sitesinden Talat Atilla'nın haberi

Aydın Doğan'a cezaevi yolu mu?

Başbakan Erdoğan ve Aydın Doğan arasındaki kavga giderek derinleşiyor. Bana ulaşan bilgilere göre bu kavgayı derinleştiren asıl neden, Aydın Doğan'ın kulağına kadar gelen ?Aydın Doğan Petrol Ofisi soruşturmasından tutuklanacak? söylentileri oldu?

Uzun süredir duyduğum bu söylentileri ciddiye almadığım için yazmadım ama bu söylentileri güçlendiren bazı verilere ulaşınca sizlerle paylaşmak istedim?

Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Petrol Ofisi'nin incelemeleri bitmiş. İddiaya göre yapılan tetkiklerde Petrol Ofisi'nin akaryakıtlarında ?Marker Oranı' olması gerekenden daha düşük çıkmış. Yapılan bu tespit çok önemli, çünkü, 'Ulusal Marker'da EPDK'nın belirlediği oranın tutturulması akaryakıtın kaçak olup olmadığının tek kriteri?

Yeni yasaya göre içinde belirlenen oranda ulusal marker bulunmayan yakıt 'kaçak' sayılıyor? Kaçak yakıt satmanın ağır para cezasının yanı sıra iki ile beş yıl arasında hapis cezası var. İddialara göre mevcut rapora dayanılarak Rekabet Kurulu tarafından Petrol Ofisi'ne önce ağır para cezası kesilecek, arkasından lisans iptali istenecek ve son olarak da Aydın Doğan için Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber