Hatay İl MEM fen liselerine müdür yardımcısı atamasında yanlış yapıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Eylül 2008 12:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Müdür yardımcısı atamalarını farklı uygulayan İller Var?

24 Nisan 2008 tarihli,26856 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan MEB Eğitim Kurumlarına Yönetici Atama Yönetmeliğinin 11.maddesi şu şekildedir:

"(2) Anadolu statülü eğitim kurumları, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, spor liseleri ve bilim sanat merkezleri yöneticiliklerine öncelikle bu eğitim kurumlarında görev yapan ya da yapmış olanlar arasından atama yapılır."

2008/50 sayılı genelgenin 8. maddesi ise şu şekildedir:

"8- Anadolu statülü eğitim kurumları, fen, sosyal bilimler ve spor liseleri ile bilim sanat merkezleri yöneticiliklerine öncelikle bu kurumlarda ilgili mevzuat gereğince görev yapan ya da yapmış olanlar arasından atama yapılacaktır. Bu nitelikte aday bulunmaması halinde diğer kurumlarda görev yapan adaylar arasından da atama yapılabilecektir. Bu şekilde atanmış olanlar yöneticilikten ayrılması halinde aynı kurumda öğretmen olarak kalamayacak, durumuna uygun eğitim kurumuna atanacaktır. Bu kurumlara yönetici olarak atanacak olanların bu hususu gözden kaçırmamaları bakımından yapılacak duyurularda özellikle belirtilmesinde yarar görülmektedir."

Buna göre, Fen Lisesi'nin kadrolu öğretmenine, yönetici atamalarında öncelik tanınacağını öngörmektedir.

Yukarıdaki mevzuat hükümleri ve Fen Lisesinin eğitim kurumları içinde daha özel bir statüde olması, yönetmeliğinin farklı olması nedeni ile fen lisesinde görev yapan bir öğretmenin Fen Lisesi için müdür yardımcısı atanma talebinin öncelikli değerlendirilmesi gerekmektedir.

Fen Liselerine öğretmen seçimi sınavının diğer eğitim kurumlarına öğretmen seçimine göre farklı oluşu, fen lisesi öğretmenlerinin bütün ortaöğretim kurumlarına tayin isteyebilirken diğer ortaöğretim kurumlarından fen-sosyal bilimler lisesi harici öğretmenlerin fen liselerine tayin isteyememesi gibi durumlar Fen-Sosyal bilimler liseleri ile diğer Anadolu statülü liseleri aynı kategoride değerlendiremeyeceğimiz anlamına gelir.

Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığına başvurulan bir bilgi edinme başvurusuna bakanlık "fen lisesine gerekli şartları taşıyarak atanmış olan adaylara öncelik verilmesi gerekmektedir" şeklinde cevap vermiştir.

Aşağıdaki sıraladığımız illerimiz verdiğimiz linklerde görülen atama inhalarına göre atamaları yönetmelik ve genelge hükümlerine göre Fen Lisesi'nin kadrolu öğretmenine yönetici atamalarında öncelik tanıyarak yapmışlardır. İnhalar incelendiğinde önceki görev yeri fen lisesi olarak görülenlerin yine aynı okula veya farklı bir fen lisesine atandıkları görülmektedir.

ARTVİN
MERSİN
MUĞLA
SİNOP
YALOVA
KARAMAN

Durum böyle iken HATAY İlinde yönetmeliğin 11.ve genelgenin 8 maddesi hükümlerine aykırı olarak Fen Lisesi'nin kadrolu öğretmenine yönetici atamalarında öncelik tanınmamıştır.

Tespit edebildiğimiz illeri sıraladık sizde hala atamaları sonuçlandırarak açıklamayan ve bu tür hatalı olan illeri lütfen yorumlarda dile getiriniz.

Bakanlığın cevabı:

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber