Tarlada çalışan çocuklar için çadır okul açıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2008 15:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü, mevsimlik işçi olarak çeşitli illerden gelen ailelerin çocuklarını çadır okullarda eğitecek. Milli Eğitim Müdürlüğü, mevsimlik işçi velileri de halk eğitim müdürlüklerinde görevli öğretmenler kanalıyla sağlık konuları başta olmak üzere değişik kurslarla eğitecek. İlk etapta üç ilçede kurulan çadır okullar işçi öğrenciler yaşadıkları illere dönene kadar açık kalacak.

Yeni eğitim-öğretim yılı birçok ilde sıkıntılı başladı. Milyonlarca öğrenci ve öğretmen yaz tatilinin ardından tekrar okula 'merhaba' dedi. Ancak bazı öğrenciler, ailelerinin mevsimlik işçi olması sebebiyle okul sıralarında oturmak yerine tarlalarda çapa sallamaya devam ediyor. Türkiye'nin önemli tarım bölgelerinden Yozgat'ta; Doğu ve Güneydoğu illerinden mevsimlik işçi olarak gelen ailelerin memleketlerine dönüşü geçikince eğitimden mahrum kalan çocukları için çadır okul projesi hayata geçirildi. Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü, il genelinde mevsimlik işçi olarak çalışan ailelerin çocuklarını tek tek tespit etti. Aileleriyle görüşen milli eğitim yetkilileri okul çağındaki çocukların eğitimlerinin yarım kalmaması için çadır okullar kurdu. Aileleri tarlada çalışan çok sayıda çocuk memleketlerine dönünceye kadar eğitimlerini bu çadırlarda sürdürecek. Yozgat Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, proje kapsamında il genelinde sayım yapıldığını söyledi. Mevsimlik işçi olarak gelen ailelerle tek tek görüştüklerini vurgulayan Müdür Gamsız, "Arkadaşlarımızla birlikte Boğazlıyan, Şefaatli ve Yerköy İlçeleri başta olmak üzere bir öğrenci taraması yaptık. Seyyar çadırlar kurarak bu çocuklara eğitim vereceğiz. Şu ana kadar 500 civarında öğrenci tespit ettik. Ailelerle de görüştük. 3 ilçede çadır okul kurduk. Çocukların her türlü kırtasiye, giyim ve okul ihtiyaçlarını da karşılayacağız." dedi.

Ailelere de eğitim verilecek

Milli eğitim tarafından hazırlanan proje kapsamında mevsimlik işçi olarak gelen aileler de eğitime alınacak. Kurulan çadır okullarda halk eğitim merkezi öğretmenleri sağlık eğitimleri, okum yazma ve meslek edindirme kursları açacak. İl Milli Eğitim Müdürü, çadır okullarda sadece öğrencilerin değil aynı zamanda aile bireylerinin de eğitileceğini aktardı. Eğitimin aileden başladığını belirten Gamsız, " Bakanlığımız okuma yazma bilmeyen kalmasın diye birçok proje yürütüyor. Bize düşen çalışan ailelerimizin çocuklarının eğitim sorununun çözmenin yanı sıra aileleri de eğitmek. Çadır okul projemiz kapsamında halk eğitim merkezlerinde görevli öğretmenler ailelere meslek edindirme kursları, okuma yazma kursları ve değişik branşlarda eğitim verecek." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber