Yaralılara müdahale etmeden başka bir hastaneye sevk etmek isteyen doktor hakkında inceleme başlatıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2008 14:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Düzce TEM otoyolunda minibüsün bariyerlere çarparak takla atması sonucu meydana gelen trafik kazasında 17 kişi yaralandı. Kazanın ardından hastaneye getirilen yaralılara müdahale etmeyen doktor, yaralıları başka bir hastaneye sevk etmek istedi. Sakarya İl Sağlık Müdürü Hasan Bektaş, söz konusu doktor hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı.

Edinilen bilgiye göre, otoyolun Gümüşova ilçesi Yeşilyayla köyü mevkiindeki kazada, İstanbul yönüne giden ve içinde fındık işçilerinin bulunduğu Erdal Sütçü'nün (33) kullandığı 34 AK 6266 plakalı minibüs, sürücünün direksiyon başında uyuması sonucu yoldan çıkarak bariyerlere çarptı. Çarpma sonrası takla atan minibüste sürücü Erdal ile birlikte Kezban (29), Nursel (30), Aysel (29), Şulenur (15), Edanur (12), Ahmet Ali (12), Zeynep (7), Oğuzhan (7), Hazel (5), Medine (2), Seyit Talha (1) ve 10 aylık Merve Sütçü ile kimlikleri henüz öğrenilemeyen 4 kişi daha yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Toyotasa İlk Yardım ve Travmatoloji Hastanesi ile Hendek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hendek Devlet Hastanesi'nde ilk müdahaleleri yapılan 1'i bebek 3 çocuk travmatoloji hastanesinin yoğun olması nedeniyle ambulansla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Hastanenin acil servisine getirilen yaralı çocuklara, iddiaya göre görevli doktor bakmak istemedi. Yaralı çocukları, yoğun olduğu belirtilmesine rağmen travmatoloji hastanesine göndermek isteyen doktor, kucağında kazazede bebek olan hemşireye ''Sen diğer hastaneye yaralıları buraya getirdiğini söyleme bu yaralıları oraya götür'' dedi. Doktorun sözleri üzerine hemşire kucağındaki bebek ve diğer yaralılarla birlikte ambulansa doğru yöneldi.

Bu sırada doktor, görüntü ve fotoğraf alan alan CİHAN muhabirine sözlü saldırıda bulundu. Muhabirin, "Diğer hastane yoğun olduğu için yaralılar buraya gönderildi. Neden müdahale yapmadan travmatoloji hastanesine yaralıları tekrar gönderiyorsunuz?" sorusuna doktor, "Bunların müdahale edilecek hiç bir şeyi yok şu anda" diye cevap verdi.

Acil servisteki diğer hastaların ve yakınlarının tepkisiyle karşılaşan doktor, yaralı çocukları tekrar acil servise aldı. Yaralı çocuklar bir süre sonra travmatoloji hastanesine sevk edildi.

Doktorun hemşireye söylediği sözlere şahit olduğunu belirten hasta yakını Orhan Tozar (39), bir doktorun hastaya bakmamak için bu tür sözler söylemesinin çok yanlış ve üzücü olduğunu ifade etti.

DOKTOR HAKKINDA İNCELEME BAŞLATILDI

Sakarya İl Sağlık Müdürü Hasan Bektaş ise yaralıların travmatoloji hastanesinin yoğun olması sebebiyle Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiğini söyledi. Durumu ağır olmayan yaralıları hastanedeki doktorun gerekli müdahaleyi yapıp bekletmesi gerektiğini vurgulayan Bektaş, doktorun hemşireye söylediği sözlerin ise bir hekime yakışmadığını dile getirdi. Bektaş, olayla ilgili inceleme başlattıklarını bildirdi. (CİHAN)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber