Prof. Dr. Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Eylül 2008 15:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

EGE Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yeniçağ Anabilim Dalından emekli Prof. Dr. Serap Yılmaz yakalandığı hastalığa yenik düşerek vefat etti.

Prof. Dr. Serap Yılmaz (59) için Edebiyat Fakültesi Dekanlığı önünde düzenlenen cenaze törenine, yakınları ve çalışma arkadaşları katıldı. Törende konuşan Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kasım Eğit ?Çalışma azmine her zaman hayran kaldığım çok değerli bir arkadaşımız olan Serap Yılmaz'ı kaybetmenin üzüntüsünü paylaşıyorum, hepimizin başı sağ olsun? diye konuştu. Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sabri Sürgevil de, ?Prof. Dr. Yılmaz çağdaş araştırma yöntemlerini kullanan ve bu modeli öğrencilerine de aşılamayı hedeflemiş çağdaş bir Türk kadınıydı? dedi.

Prof. Dr Yılmaz'ın cenazesi fakültedeki törenin ardından Bornova Ali Rıza Güven Camii'ne götürüldü. Öğlende kılınan cenaze namazından sonra Örnekköy'deki aile kabristanında toprağa verildi.

Uşak'ta doğan Prof. Dr. Yılmaz, 1986 yılında Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yeniçağ Anabilim Dalı'na yardımcı doçent olarak atandı. Aynı anabilim dalında 1991 yılında doçent, 2000 yılında profesör ünvanını aldı. 2002 yılından itibaren de Adnan Menderes Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanlığı'nı yürütüyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber