Antalya'da avukat enflasyonu yaşanıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2008 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra en fazla avukat Antalya'da bulunuyor. Mesleğe yeni başlayanlar da dahil olmak üzere avukatlar 'tatil de yapayım' düşüncesi ile Antalya'yı tercih ediyor.

Antalya'da olması gerekenden 4 kat fazla avukat bulunduğunu belirten Baro Başkanı Mehmet Zeki Durmaz, "Baromuza her yıl 120 yeni avukat kayıt yaptırıyor. Özellikle genç ve emekli avukatlar Antalya'yı tercih ediyor." dedi.

Durmaz, avukat sayısındaki hızlı artışa rağmen, Antalya'nın bu kadar insanı besleyecek dava sayısına sahip olmadığını kaydetti.

Durmaz, avukat sayısındaki enflasyona karşın hakim ve savcı sayısının 4 kat eksik olduğunu bildirdi. Durmaz, 600 hakim ve savcının görev yapması gereken Antalya'da bu sayının 150 olduğu bilgisini verdi.

Turizm kentinde 500'ü ilçelerde olmak üzere 2 bin 7 avukat görev yaptığını, bu sayının olması gerekenin çok üstünde olduğunu söyleyen Antalya Baro Başkanı Durmaz, "Olması gerekenin 4 misli avukata sahibiz." dedi.

Antalya'da her yıl 120 yeni avukatın kaydını yaptıklarını kaydeden Durmaz, "Baroya 2 bin 7 avukat kayıtlı. Bunların 500'ü ilçelerde görev yapıyor. Buna karşın Antalya'da 150 hakim ve savcı görev yapıyor. Hakim ve savcı sayısının ise 600 olması gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Mesleğe yeni başlayan avukatların, turizm kenti Antalya'nın parıltısına kapılarak 'hem tatil yapar, hem çalışırım' düşüncesinde olduklarını vurgulayan Durmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun dışında emekli avukatlar, emekliliği gelmiş hakim ve savcılar da Antalya'yı tercih ediyor. Emekliliği gelmiş ancak başka bir yere tayini çıkan hakim ve savcılar emekli olup Antalya'da kalarak avukatlık yapıyor. Antalya'da emekli olmuş 100 civarında hakim ve savcı avukatlık yapıyor. Başka bir ilde çalışıp, emekli olduktan sonra Antalya'da mesleğini sürdüren avukatların sayısı ise 300."

Durmaz, Antalya'da hukuksal ilişkileri doğuran etkenin turizm olmasına karşın, birçok firmanın iş merkezi İstanbul olduğu için davalara bu ilden gelen avukatların girdiğine dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber