Akdağ, isminin caddeye verilmesini kabul etmedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2008 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediyenin isim verme sevdası bakana takıldı

Erzurum DHA, AA

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, eski başbakanlardan Refik Saydam'ın adını taşıyan caddeye Bakan Akdağ'ın adını vermek istedi. Valiliğin onay almak istediği Bakan Akdağ bu duruma karşı çıktı

Erzurum Valisi, Akdağ'ın, isminin caddeye verilmesine karşı çıktığını söyledi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 100 milyon YTL'ye mal olan Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yapılmasını sağlayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın adını, hastanenin önünden geçen eski başbakanlardan Refik Saydam'ın adını taşıyan caddeye vermek istedi. Akdağ, Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Ahmet Küçükler'in bu jestini kabul etmedi.

Belediye Meclisi tarafından 1 ay önce yapılan değişiklikle Palandöken Devlet Hastanesi kavşağı ile Yıldızkent arasında kalan, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin önündeki 2 km.'lik bölümün Refik Saydam olan adı, Prof.Dr. Recep Akdağ Caddesi olarak değiştirildi. Caddeye Akdağ'ın adının yazılı olduğu tabela konulurken, ?R. Saydam? tabelası ise caddenin şehir tarafındaki ucunda bulunan Özel İdare Genel Sekreterliğinin karşısında umumi tuvaletin duvarında unutuldu.

Belediye Meclisi, oyçokluğuyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın adını da Yıldızkent ile Palandöken arasındaki Kuğulu Parkın bulunduğu yeşil alana verilmesini kararlaştırdı.

Belediye Başkanı Küçükler belediyeye ait internet sitesinde şunları söyledi: ?Bu karar Erzurum insanının kadirşinaslığına güzel bir örnektir. Vefayı çok iyi bilen ve bundan asla taviz vermeyen Erzurum insanı, bunun son örneğini Başbakan ve hemşehrimiz Sağlık bakanımıza göstermiştir.?

Ancak yasa gereği, kararın uygulanması için mülki idare amirinin onayı gerekiyor.

Erzurum Valisi Sami Bulut, AA'ya yaptığı açıklamada, kararın kendilerine geldiğinde, durumdan Bakan Akdağ'ı haberdar ettiklerini, ancak Akdağ'ın bu duruma karşı çıktığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber