Öğrencileri okul görevlisi görünümlü polis koruyacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2008 12:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Çorum Emniyet Müdürlüğünce okullarda güvenliğin sağlanması amacıyla ?Huzurlu Eğitim ? Gelişmiş Çorum? projesi başlatıldı. Çorum Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Hüseyin Bahadır, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, il genelindeki okullarda güvenliğin sağlanması, öğrencilerin zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması ve dış etkenlerin okullardan uzaklaştırılması amacıyla bir proje geliştirdiklerini bildirdi.

Bahadır, proje kapsamında il merkezindeki 31 okulda, ?okul görevlisi olarak görev yapan polis memuru? bulunacağını bildirdi. Bahadır, okul idaresi ile sürekli temasta bulunacak olan polislerin, okulun genel güvenliğinin yanı sıra okul çevresine yönelik de çalışmalarda bulunacaklarını söyledi.

Okul çevresindeki internet kafe ve oyun salonları gibi işletmeler konusunda hassas davranacaklarını anlatan Bahadır, şunları kaydetti:

?Bu görevlilerimizin bildirimlerine dayanarak okul ortamını bozan etkenlere yönelik anında tedbir geliştirilecektir. Ayrıca okul giriş ve çıkışlarında görev almak üzere 15 motorize ekibimiz görevlendirilmiş ayrıca okul servislerinin denetimine de ağırlık verilmiştir. Okul çevresinde öğrencilerin ruhsal ve bedensel gelişimini olumsuz yönde etkileyecek yayınlara da izin verilmeyecektir.?

Öğrencilerin yasa dışı örgütlerden ve ideolojik faaliyetlerle madde kullanımı ve zararlı alışkanlıklardan korunması için de gerekli tedbirleri aldıklarını dile getiren Bahadır, vatandaşlardan bu konularda polisle işbirliği yapması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber