Valilikten belediyeye 43 günde yanıt gitmedi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Eylül 2008 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turgay İPEK/ERZURUM, (DHA)

ERZURUM Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni yaptırılan Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin önünden geçen caddeye Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın adının verilmesindeki tabela krizinin perde arkası aydınlandı.

Valiliğin 43 adım ötedeki belediyeye aradan 43 gün geçmesine karşın isim değişikliğinin uygun bulunmadığı yolundaki yazıyı göndermeyerek sorunun büyümesine yol açtığı ortaya çıktı.

Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Ahmet Küçükler yönetiminde geçen Temmuz ayında toplanan meclis, oy çokluğu ile daha önce ismi verilen eski sağlık bakanlarından ve başbakanlardan Dr. Refik Saydam'ın adını dikkate almadan Palandöken Devlet Hastanesi kavşağından Yıldızkent'e kadar uzanan 2 kilometrelik caddeye Sağlık Bakanı Akdağ'ın adını verdi.

Meclisin kararı, Büyükşehir Belediye Başkanlığından 30 Temmuz 2008'de gönderilen resmi yazı ile valiliğin onayına sunuldu. Vali Sami Bulut da, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın böylesine bir öneriyi nasıl karşılaşacağını öğrenmek istedi. Vali Bulut, daha sonra görüştüğü Bakan Akdağ'ın aktif siyaset yapan bir kişininin isminin hayatta iken cadde ve sokaklara verilmesine karşı olduğunu öğrendi. Ancak Mahalli İdareler Müdürlüğü, Vali Bulut'un meclisin kararını onaylamadığını belirten resmi yazıyı Büyükşehir'e göndermeyi bir şekilde unuttu.

Mahalli İdareler Müdürlüğününde yazı bekletilirken büyükşehir belediyesi bir ay sonra ?Prof. Dr. Recep Akdağ Caddesi' tabelasını hazırlatarak caddeye yerleştirdi. ?Dr. Refik Saydam' olan caddenin adının Akdağ olarak değiştirilmesi'ni haber yapan gazeteciler, böylece bir yanlışlığın düzeltilmesini sağlamış oldular.

Vali Bulut ?Bakan Akdağ, Türkiye'nin ilk sağlık bakanlarından biri ve modern tıbbın öncülerinden Refik Saydam'ın isminin yerine kendi isminin verilmesini kabul etmedi. Ben de belediyenin bu isteğine ?olur' vermedim. Cevap yazısını göndermeleri için görevlilere talimat verdim ama onlar göndermişler mi bilemiyorum. Şimdi Ankara'dayım döndüğümde bu konuyu araştıracağım? dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Ahmet Küçükler, valilik onayı alınmadan Bakan Akdağ'ın ismi bulunan talebanın niçin konulduğunu soran gazetecilere, ?Meclis kararını ?olur' almak için valiliğe sunduk. Bakan beyle bu konuyu hiç konuşmadık. Tabelanın asıldığını sanmıyorum. Ben zaten birkaç gündür şehir dışındayım? diye konuştu.

İlgililer tarafından yapılan araştırmada Valilik Mahalli İdareler Müdürlüğü'nün, yazıyı aradan 43 gün geçmesine rağmen tam 43 adım ötedeki Büyükşehir Belediyesine göndermediği anlaşıldı. Sonunda Büyükşehir Belediyesi görevlileri, yolları asfaltlanan, kaldırımları yapılan yeni caddeye diktikleri ?Prof. Dr. Recep Akdağ Caddesi' talebasını 12 Eylül günü sökmek zorunda kaldılar. Bu arada vatandaşlar, ismi caddenin girişindeki genel tuvaletin duvarında asılı bulunan eski başbakanlardan ?R. Saydam Caddesi' talebasının sökülen Akdağ tabelası kadar görkemli yazılarak caddeye konulmasını istediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber