CHP, kömür yardımından rahatsız oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2008 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Ardahan'ın Posof ilçesinde kömür dağıtımında yolsuzluk yapıldığını iddia etti.Ateş, Ardahan'ın Posof ilçesinde vatandaşlara dağıtılan kömür miktarının 180 tondan 500 tona çıkarılmasından rahatsız oldu.

Ateş, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Kars, Ardahan ve Iğdır'da yaptığı çalışmalar sırasında özellikle Posof ilçesinde kömür dağıtımında yolsuzluk yapıldığını tespit ettiğini söyledi. İncelemeleri ile ilgili olarak hazırladığı raporu CHP lideri Deniz Baykal'a da sunduğunu belirten Ateş, 10 bin nüfuslu Posof ilçesinde 2006 yılında 180 ton kömür yardımı yapıldığını, belediyenin '140 tona düşürülsün' talebine rağmen bu rakamın 2007 yılında 500 tona çıkarıldığını bildirdi. Ateş, kömürün Erzurum'un Oltu ilçesinde eski AK Parti milletvekilinin yakınının işlettiği kömür ocağından alındığını, nakliyesinin de şu an görev yapan AK Partili vekil tarafından gerçekleştirildiğini öne sürdü. Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından Oltu'dan alınan 500 ton kömürün Posof ilçesine gönderildiğini anlatan Ateş, Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın konuyla ilgili olarak kendisine gönderdiği yazıyı basın mensuplarına gösterdi. Yazıcı'nın kendisinden elindeki dökümanları istediğini kaydeden Ateş, Yazıcı'nın 'özenle yapılan inceleme ve sorgulamada iddiaların gerçek olmadığı anlaşılmıştır' ifadesinin yer aldığı yazıyı kendisine ilettiğini söyledi.

Ateş, Posof ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Şükrü Bozyiğit ve CHP ilçe başkanı Yusuf Aslan Demirci'nin kullanılmayan kömürlerin dere yatağına ve yollara döküldüğünü tespit ettiğini de iddia ederek fotoğrafları basına gösterdi. "Posof'un dereleri kömür olmuş" diyen Ateş, şunları söyledi:

"10 bin nüfuslu ilçede dönen dolaplara bakın. 360 ton kömür birilerine kazanç sağlanacak diye satın alınıyor. Yarısı toprak yarısı taş olduğu için kömür kullanılmıyor ve dere yatağına atılıyor. 180 milyar bir AKP'linin cebine girdi."

Türkiye Kömür İşletmeleri'nin zarar ettiğini de iddia eden Ateş, kurumun kredi kullanmaya başladığını ve çalışanların maaşlarını ödeyemeyecek hale geldiğini kaydetti. Ateş, kurumun özel bankalardan 600 trilyon kredi kullandığını, geçen yıl 98 trilyon faiz ödediğini, bu yıl sonu itibariyle de 120 trilyon faiz ödeyeceğini savundu. Türkiye Kömür İşletmeleri'nin göz göre göre çökertildiğini öne süren Ateş, Başbakan Yardımcısı Yazıcı'ya 1,5 milyon kömür dağıtılan aileye bu yıl 1.5 milyon soba dağıtılıp dağıtılmayacağını ve hangi firmadan, 600 YTL'ye satın alınıp alınmayacağını sordu. Ateş, "Başbakan, 'durmak yok, yola devam' diyor. Bu anlayış 'Durmak yok, soyguna, talana devam' anlayışına dönüşmüştür. Ergenekon operasyonundan sonra 'bağırsaklar temizleniyor' denilmişti. AKP'nin de gırtlağını temizleme operasyonunu başlatması gerekir. Yedikleri, midelerine giden zehirdir, haramdır. AKP, midesini de, gırtlağını da temizlemelidir" şeklinde konuştu.

Ateş, bir gazetecinin sorusu üzerine CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral hakkındaki iddialara ise cevap vermekten kaçındı. Meral'in bir basın toplantısı düzenlediğini hatırlatan Ateş, "Kaçan yok, saklanan yok. Ortada suç varsa koruyan yok. Kendisine sorun. Televizyon televizyon geziyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber