Okul ve hastane yemek ihalelerine fesat karıştıran 13 kişi tutuklandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2008 19:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün 7 ilde düzenlediği operasyonda, taşımalı eğitimin yapıldığı okul ile hastanelerin yemek ihalelerine fesat karıştırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 26 kişiden 13'ü çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

Şırnak'ta bir yemek firmasının ihaleyi kazanmasına aracılık ettiği iddia edilen CHP Silopi İlçe Başkanı Çınar Öktem aranıyor.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin 7 ilde başlattığı ihale operasyonu kapsamında, kamu kuruluşlarına ait 40 yemek ihalesine fesat karıştırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 26 kişi adliye sevk edildi.

Polisin 9 ay önce başlattığı çalışma kapsamında özellikle hastane ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı birimlerin yemek ihalelerinde haksız kazanç elde ettikleri ve ihalelere fesat karıştırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınanlar arasında bir ilçenin milli eğitim şube müdürlüğü ihale komisyon başkanı İ.A. da bulunuyor.

Operasyon kapsamında, 20 yemek şirketi ile Türkiye'de faaliyet gösteren diğer firmalardan da operasyon çerçevesinde bilgi alındığı, firmaların rekabeti kaldırmak için anlaşarak yüksek bedel ile ihale almak, menfaat sağlamak için ihale yapan kuruma itiraz edip haksız kazanç sağladıkları öğrenildi.

Öte yandan Şırnak'taki bir yemek firmasının ihaleyi kazanmasına aracılık ettiği iddia edilen CHP Silopi İlçe Başkanı Çınar Öktem ise polis tarafından aranıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber