Konya'da okulların güvenliği özel şirketlere emanet

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2008 17:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerin güvenliğini riske atmak istemeyen bazı okulların yönetimi ve okul aile birlikleri, çareyi özel güvenlik şirketleriyle anlaşmakta buldu.

Her yıl okullarda yaşanan şiddet ve kavga olayları nedeniyle çocuklarını okula göndermekten çekinen aileler, okul yönetimlerine müracaat ederek özel güvenlik şirketleriyle anlaşılmasını istedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle okulların kendi imkânlarıyla güvenlikçi almalarına izin verildi. Birçok okul bunun üzerine güvenlik şirketleriyle anlaşarak okul önünde ve giriş çıkışlarda güvenlikçi bulundurmaya başladı. Güvenlik şirketleri ise gelen talepleri karşılamakta zorlanıyor.

Konya Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Nuh Doğan, okullarının güvenliğinin artık hizmetli personelle değil özel güvenlik elemanları tarafından sağlandığını söyledi.

Okul Aile Birliği kararı ile okulun giriş ve çıkışına güvenlik personeli yerleştirdiklerini açıklayan Doğan, "Uygulama sonrası okul çevresinde yaşanan olaylar azaldı. Yabancıların okula giriş çıkışı daha iyi takip ediliyor. Öğrencilerimiz daha güvenli bir şekilde okullarına gidip geliyor." dedi.

Birçok okulun güvenlik elemanı için şirketlerine müracaatta bulunduğunu dile getiren ABM Güvenlik Şirketi Denetim Müdürü Hakan Yalınız ise, talepleri karşılamakta zorlandıklarını dile getirdi.

Okul yönetimlerinin ihale usulü ile güvenlik görevlisi aldığını ifade eden Hakan Yalınız, "Birçok okul bizden fiyat istedi ve ihale açtı. İhale sonucu kazandığımız okulun yönetimi ile oturup istişareler yapıyoruz. Okul içerisinde görevlendirilecek arkadaşımızın genelde evli ve çocuklu olmasına dikkat ediyoruz." diye konuştu.

Yalılınız, merkezlerdeki okullarda olumsuz olayların daha az olduğunu, yaşanan sıkıntıların genelde uzak ve kenar mahallelerdeki okullarda olduğunu aktardı.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin de, güvenlik açısından risk taşıyan bölgelerde bu uygulamayı teşvik etmeye çalıştıkların söyledi.

Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa çalıştıklarını ifade eden Halil Şahin,"Bazı okullarda kameralarda var. Bu sayede güvenli bir eğitim amaçlıyoruz." ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber